Van vrijdag 3 t/m zondag e februari vond er een Eredivisie Beach indoortoernooi plaats in Sportcampus Zuiderpark in Den Haag. Bij de heren ging het goud naar Mees Sengers en Dirk Boehlé, bij de dames betraden Rianne Stok en Desy Poiesz de hoogste tree van het erepodium.

Herentoernooi
Bij de heren waren de zestien deelnemende koppels verdeeld over poules van vier teams en daarvan plaatsten de nummers 1 en 2 zich voor in de kwartfinale. Na spannende driesetters wisten Quinten Groenewold/Sam van der Loo, Thijs Nijeboer/Mart van Werkhoven en Harry Jones/Niko Gleed uit Engeland een plek te bemachtigen in de halve finale. Mees Sengers/Dirk Boehlé stelde de halve finaleplek in twee sets veilig.

Sengers/Boehlé won vervolgens in de halve finale met overtuigende cijfers van Groenewold/Van der Loo. Het Engelse duo Jones/Gleed, dat van de organisatie een wildcard kreeg, plaatste zich voor de finale door de als eerste geplaatste Nijeboer/Van Werkhoven te verslaan. Het goud ging uiteindelijk naar Sengers en Boehlé, die in de finale te sterk waren voor het Engelse koppel: 21-19 en 21-16. Nijeboer en Van Werkhoven pakten het brons door de kleine finale met 16-21 en 27-29 te winnen.

Damestoernooi

Bij de dames namen twaalf koppels deel aan het toernooi. Na de poulefase gingen de beste acht teams door de kwartfinales, waarin Sarah Knol/Esmee Priem, Noa Sonneville/Mila Konink, Rianne Stok/Desy Poiesz en Annelore Bex/Inès Axelle David Piret uit België een ticket voor de halve finale bemachtigden. Alle vier de duo’s wonnen hun duel in twee sets.

Stok/Poiesz rekende in de halve finale af met de wildcard-houders uit België en Konink/Sonneville won ten koste van Knol/Priem. Na een spannende driesetter (20-22, 21-13 en 15-13) ging het goud naar Stok en Poeisz. Knol en Priem wonnen met ruime cijfers het brons: 13-21 en 16-21.

Dit was de eerste keer dat er in de winterperiode in het kader van een pilotproject een Indoor Beachvolleybal toernooi georganiseerd werd. Er waren geen rankingpunten te verdienen en alle wedstrijden werden zonder scheidsrechters gespeeld.

Beachvolleybaltoernooi Aalsmeer
Zondag 12 maart wordt er een Jeugd onder 19 Indoor beachvollleybal toernooi (4 tegen 4) georganiseerd in The Beach in Aalsmeer. Ingeschreven teams worden toegelaten op basis van de datum en het tijdstip van inschrijving, dus schrijf je snel in!