De Servische volleybalsters hebben zaterdagavond in het Apeldoornse Omnisport hun wereldtitel geprolongeerd. Het team van bondscoach Daniele Santarelli versloeg uitdager Brazilië overtuigend met 0-3. Voor Servië is het na 2018 de tweede gouden medaille uit de historie. Brazilië slaagde er niet in haar eerste wereldtitel te veroveren.

Voor een uitverkocht Omnisport (6500 toeschouwers), warmde het succesvolle dj-duo Lucas & Steve de enthousiaste fans op, alvorens de finale om klokslag 20.00 uur van start ging.

In de eerste set waren beide grootmachten het meest aan elkaar gewaagd. Het was Servië dat de eerste klap uitdeelde door de eerste set met het kleinst mogelijke verschil te winnen: 24-26.

Brazilië counterde in set twee, en verdedigde halverwege de set een voorsprong van drie punten. Op dat moment zou Servië een kantelpunt in de wedstrijd forceren. Na een reeks van zes opeenvolgende punten deelde het Balkanland de genadeklap uit.

Servië won de tweede set met 22-25 en was in de derde set oppermachtig. Zoals zo vaak was Tijana Boškovic de grote ster voor haar team. Vandaag scoorde ze 24 punten, bijna een hele set in haar eentje.

Servië won de derde en laatste set met 17-25 en kon daarna beginnen met feestvieren.

Dream Team

Passer/lopers:

Gabi (Brazilië)
Sylla (Italië)

Middens:

Carol (Brazilië)
Danesi (Italië)

Spelverdeelster:

Drca (Servië)

Libero:

Pusic (Servië)

Diagonaal:

Tijana Boškovic (Servië)

MVP:

Tijana Boškovic (Servië)

Uitslag finale:

Brazilië – Servië 0-3 (24-26, 22-25, 17-25)

Foto: FIVB

Bekijk ook eens

Live

20.30u: Frankrijk - Nederland (oefeninterland TeamNL Lange Mannen)

Kijk hier gratis mee!

Facebook X WhatsApp LinkedIn