In de strijd om de vierde plek deden Simplex SSS en VoCASA vanavond goede zaken. Simplex SSS verslaat Taurus, de huidige nummer vier, met 1-3. Ook VoCASA won hun wedstrijd in vier sets. Daarnaast ruime zeges voor Active Living Orion en Eurosped: beide teams wonnen vanavond zonder setverlies.

Mannen
In Houten noteerde Simplex SSS vandaag een indrukwekkende overwinning op Taurus. De ploeg uit Barneveld won de eerste twee sets met 23-25 en 21-25. In de derde set ging het lang gelijk op, maar bij een stand van 20-19 scoorde Taurus vijf punten op rij. Even leek de thuisploeg de wedstrijd om te kunnen draaien, maar in de vierde set domineerde Simplex SSS. Niets lukte meer aan de kant van Taurus en de ploeg verloor de set met 12-25. Dankzij deze overwinning stijgt Simplex SSS naar de zesde plek op de ranglijst en kruipen ze weer een stukje dichterbij Taurus.

Kijk hieronder de wedstrijd tussen Taurus en Simplex SSS terug.

Ook de wedstrijd tussen VoCASA en ComputerPlan VCN werd in vier sets beslist. ComputerPlan VCN begon sterk aan de wedstrijd en won de eerste set met 21-25. De tweede en derde set werden overtuigend gewonnen door VoCASA en ook in de vierde set nam de ploeg al snel een voorsprong. ComputerPlan VCN bleef tot het eind vechten en werkte drie matchpunten weg, maar de vierde wist VoCASA te verzilveren. De wedstrijd was een goede voorbereiding op aankomende woensdag, dan treffen de twee teams elkaar in de achtste finales van de nationale beker.

In Doetinchem won koploper Active Living Orion vanavond eenvoudig met 3-0 van Sliedrecht Sport. Vooral aanvallend was het verschil tussen beide teams groot. Tegenover de 43 aanvalspunten van Active Living Orion, maakte Sliedrecht Sport er slechts 27. Met 16 punten werd Adam White topscorer van de wedstrijd.

Uitslagen
Taurus – Simplex SSS 1-3 (23-25, 21-25, 25-19, 12-25)
VoCASA – Computerplan VCN 3-1 (21-25, 25-13, 25-19, 28-26)
Active Living Orion – Sliedrecht Sport 3-0 (25-18, 25-21, 25-18)

Stand

220122 Stand mannen

Vrouwen
Vanavond bereikte Voltena in Werkendam als eerste team de 20 punten. Met vijf punten voorsprong was de eerste set binnen handbereik, maar Eurosped knokte zich terug in de set. Het team werkte twee setpunten weg en sleepte de set binnen met 25-27. Eurosped pakte door en won de tweede set overtuigend, mede dankzij een reeks van acht opeenvolgende punten. Ook in de derde set was de ploeg van Petra Groenland lang aan de winnende hand. In de slotfase kwam Voltena sterk terug, maar het was niet genoeg. Met 23-25 won Eurosped de derde set en daarmee de wedstrijd.

Uitslag
Voltena - Eurosped 0-3 (25-27, 16-25, 23-25)

Zondag
Morgen staat nog één wedstrijd in de Eredivisie op het programma: bij de vrouwen neemt koploper Sliedrecht Sport het om 15.30 uur op tegen Peelpush.

Foto: fotohoogendoorn.nl

Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×