Simplex SSS is de nieuwe koploper in de Eredivisie. De ploeg uit Barneveld versloeg Draisma Dynamo vanavond met 3-1. De andere grote verrassing vond plaats in Zevenhuizen: RECO ZVH won hier met 3-2 van Active Living Orion. Lees snel verder voor een samenvatting van alle wedstrijden!

Heren
Voor de negende speelronde kwamen alle mannenteams zaterdagavond in actie. Dat leverde zes alleraardigste wedstrijden op met flink wat verrassingen.

De topper in de Eredivisie was één van die surprises. In Barneveld bezorgde thuisploeg Simplex SSS koploper Draisma Dynamo de tweede nederlaag op rij. Het team uit Apeldoorn leek in het begin van de competitie ongenaakbaar maar verloren vorig weekend van VoCASA en bleken ook tegen Simplex SSS niet opgewassen. De 3-1 overwinning leverde de ploeg uit Barneveld tevens de koppositie in de Eredivisie op. Draisma Dynamo is na zaterdagavond de nummer twee.

De grootste verrassing van de avond kwam echter uit Zevenhuizen. Hekkensluiter RECO ZVH won daar met 3-2 van Active Living Orion. De nummer vier van de Eredivisie verloor de eerste twee sets, leek het lek vervolgens boven te hebben, maar verslikte zich in de slotset in het voor ieder punt strijdende RECO ZVH. Dat draagt door de winst van dit weekend de rode lantaarn over aan Talentteam Papendal,

Numidia VC Limax zakt van plek twee naar de derde positie doordat het tegen het Talentteam Papendal onverwacht moeilijk had en een vijfde set benodigde om aan een nederlaag te ontsnappen. Door de 10-15 in de slotset hielden de Limburgers toch nog twee punten aan het duel over.

De huidige nummer zeven, Taurus, had tegen het één plaatsje hoger geklasseerde Sliedrecht Sport eveneens een vijfsetter nodig. De slotset wist de ploeg uit Houten met het kleinst mogelijke verschil (17-15) in eigen voordeel te beslissen.

PDK Huizen won, zoals op grond van de stand op de ranglijst verwacht kon worden van VoCASA (3-0) en Samen Lycurgus maakte in Capelle aan den IJssel tegen VCN geen fouten en won met 1-3, nadat het in de eerste verloren set even wakker was geschud.

Uitslagen 19 november heren

Bekijk hieronder de wedstrijd tussen Simplex SSS en Draisma Dynamo terug

Dames
De topper bij de dames, de wedstrijd tussen Booleans/VV Utrecht en Draisma Dynamo, werd een prooi voor de thuisploeg. Het team van trainer Ali Moghaddasian gaf niets cadeau en won in een voor Dynamo ontluisterende wedstrijd drie sets op rij. Alleen in de tweede set bleef de ploeg uit Apeldoorn, die het moest stellen zonder de geblesseerde aanvoerster Caya van Cooten, enigszins bij en wist het nog twintig punten te maken. In de eerste en de laatste set kwamen de vrouwen van Arjen Schimmel er echter totaal niet aan te pas.

De overige vier wedstrijden leverde geen verrassingen op. Koploper Sliedrecht Sport stond in sporthal De Basis te Sliedrecht slechts één set af aan Visser Assen/Sudosa Desto, sleepte redelijk eenvoudig de drie punten binnen en blijft aan de leiding in de Eredivisie (3-1).

Apollo 8 kwam niet in de problemen tegen Voltena en blijft door de 3-0 winst de nummer drie.

Eurosped slaagde er ook tegen Sneek niet in om punten te halen. In de Sneker sporthal won de thuisploeg met overtuigende setstanden waarbij Eurosped in de laatste set slechts acht punten binnen wist te hengelen.

Djopzz VC Zwolle Topvolleybal tenslotte, won in de eigen Landstede sporthal met 3-0 van het een plek hoger geklasseerde Peelpush.

ARBO Rotterdam/FAST hoefde dit weekend niet in actie te komen.