De heren van Sliedrecht Sport zijn weer de trotse koploper van de eredivisie. De ploeg van trainer Paul van der Ven won woensdagavond in eigen huis met 3-1 (23-25, 25-19, 25-19, 25-20) van Zaanstad. Komend weekend kan de promovendus de koppositie verdedigen, dan staat de Zuid-Hollandse ploeg tegenover de nummer twee: Abiant Lycurgus. Een topduel in Groningen.

De wedstrijd begon woensdagavond nog heel verrassend in Sliedrecht, want underdog Zaanstad kwam vliegend uit de startblokken. De bezoekers speelden erg goed en vol variatie en overrompelden de dit seizoen zo stabiele thuisploeg. Zaanstad won de eerste set dan ook met 23-35, maar daarna wist Sliedrecht Sport zich sterk te herstellen.

In De Basis nam de thuisploeg vanaf de tweede set de regie weer in eigen hand, ze lieten zich niet meer door Zaanstad verrassen en speelden tactisch sterk. Gerard Baan was weer flink op dreef, hij werd topscorer van de wedstrijd met in totaal 22 aanvalspunten en 2 blokpunten.

Ook Yorick de Groot was belangrijk voor Sliedrecht met 18 punten. Sliedrecht hield op overtuigende wijze de volle buit in eigen huis door na de verloren eerste set toe te slaan: 25-19, 25-19 en 25-20.

Strijd om koppositie

Dankzij de overwinning klom Sliedrecht Sport naar de eerste plek van de ranglijst. Concurrent Abiant Lycurgus, de nummer twee, heeft ten opzichte van de Zuid-Hollanders nog wel twee wedstrijden tegoed en ze hebben maar twee punten minder.

Zaterdag staat er een mooi duel op de planning, dan strijden de nummer 1 en 2 in Groningen tegen elkaar. De inzet van de strijd tussen Lycurgus en Sliedrecht is duidelijk, wie wint wordt of blijft de trotse koploper van de eredivisie heren. Voor Lycurgus wordt het zelfs een dubbel topweekend, zondag staat de regerend landskampioen in eigen huis tegenover Achterhoek Orion, de nummer drie.