In de tussenronde van de nationale beker werden deze week maar liefst drie Eredivisieteams uitgeschakeld door topdivisionisten. Bij de vrouwen spelen Voltena en Draisma Dynamo niet langer mee in de strijd om de nationale beker, bij de mannen kon RECO ZVH geen ticket naar de achtste finales bemachtigen.

Vrouwen
Afgelopen woensdag speelde topdivisionist Sliedrecht Sport D2 in de tussenronde tegen eredivisionist Voltena. Na twee sets stond Voltena op een comfortabele 0-2 voorsprong, maar het tweede team van Sliedrecht toonde veel strijdlust en won de derde en vierde set. In de allesbeslissende vijfde set keek Voltena tegen zeven wedstrijdpunten aan en was het wachten op de genadeklap. Met 15-10 ging de overwinning naar Sliedrecht Sport.

Ook topdivisionist Guts & Gusto Donitas stuntte afgelopen week in de tussenronde. De ploeg speelde thuis tegen Draisma Dynamo en won de eerste twee sets met 25-22 en 25-20. Het Eredivisieteam knokte zich terug in de wedstrijd en na vier sets was de stand weer gelijk: 2-2. Het werd een spannende vijfde set, maar met 15-12 trok Guts & Gusto Donitas de winst alsnog naar zich toe.

Uit de Topdivisie plaatsten ook Kamernet/Veracles, SOMAS/Activia en VCN D2 zich voor de achtste finales, evenals 2e divisionist Bejo/Dinto. Ook Lammerink Installatiegroep/Set-Up '65 en Eurosped zien we terug in de volgende ronde: de Eredivisieteams wonnen hun wedstrijden overtuigend.

Uitslagen
Dros-Alterno (TD) - Lammerink Installatiegroep/Set-Up '65 (ED) 0-3 (16-25, 20-25, 21-25)
Sliedrecht Sport D2 (TD) - Voltena (ED) 3-2 (21-25, 21-25, 25-16, 25-22, 15-10)
Guts & Gusto Donitas (TD) - Draisma Dynamo (ED) 3-2 (25-20, 25-22, 23-25, 15-25, 15-12)
Rivo Rijssen (TD) - Kamernet/Veracles (TD) 1-3 (25-27, 25-14, 20-25, 18-25)
SOMAS/Activia (TD) - Krekkers (TD) 3-1 (25-16, 25-17, 25-27, 25-20)
Betech Olhaco (2e div.) – Bejo/Dinto (2e div.) 0-3 (18-25, 22-25, 16-25)
Volley Tilburg (TD) - VCN D2 (TD) 2-3 (21-25, 25-14, 25-21, 25-27, 11-15)
Ledûb Volleybal (TD)- Eurosped (ED) 0-3 (18-25, 21-25, 19-25)

Mannen
Ook het tweede mannenteam van Sliedrecht Sport elimineerde een team uit de Eredivisie. De topdivisionist speelde thuis tegen RECO ZVH en keek in de eerste set tegen een 14-19 achterstand aan. Zes punten op rij maakten daar een eind aan en de eerste set werd met 25-23 gewonnen door Sliedrecht Sport. Ook de tweede set ging naar het team uit de Topdivisie. RECO ZVH won de derde set, maar met 25-19 werd de vierde set beslist in het voordeel van Sliedrecht Sport.

Numidia TopVolleybal Limburg noteerde een 3-1 overwinning op topdivisionist Rabobank Orion Volleybal Doetinchem H2 en plaatste zich voor de achtste finales. Ook topdivisionisten Sudosa-Desto, SV Dynamo Apeldoorn H2, Inter Rijswijk, Compaen, VoCASA H2 en MKB Accountants/VCV bemachtigden in de tussenronde een ticket voor de achtste finales.

Uitslagen
Sudosa-Desto (TD) - Donki Sjot (TD) 3-0 (25-20, 25-21, 25-19)
Spaarnestad (TD) - SV Dynamo Apeldoorn H2 (TD) 0-3 (14-25, 16-25, 20-25)
Sliedrecht Sport H2 (TD) - RECO ZVH (ED) 3-1 (25-23, 25-20, 21-25, 25-19)
Rabobank Orion Volleybal Doetinchem H2 (TD) - Numidia TopVolleybal Limburg (ED) 1-3 (27-25, 17-25, 23-25, 22-25)
Inter Rijswijk (TD) - FOOX Olhaco (TD) 3-1 (25-17, 14-25, 25-23, 26-24)
DIO/Bedum (TD) - Compaen (TD) 1-3 (24-26, 16-25, 25-17, 24-26)
Voorsterslag/VC Zwolle (1e div.) - VoCASA H2 (TD) 0-3 (15-25, 11-25, 21-25)
MKB Accountants/VCV (TD) - Prima Donna Kaas Huizen (TD) 3-0 (25-22, 25-16, 27-25)