Kunnen de mannen van Sliedrecht Sport ongeslagen blijven in eigen huis? En dwingen ze met een overwinning vanavond een 'golden set' af in de halve finale tegen SV Land Taurus? Dat moet blijken in De Basis, het zal weer volledig uitverkocht zijn. Ook in Groningen valt vanavond de beslissing, gaat Abiant Lycurgus of toch Seesing Personeel Orion naar de bekerfinale?

In De Basis in Sliedrecht kan de topdivisionist vanavond weer rekenen op de grote steun van het thuispubliek. De ploeg van trainer Paul van der Ven kan alle support gebruiken, want in Houten werd er twee weken geleden met 3-1 verloren.

Sliedrecht moet dus winnen om een golden set af te dwingen. Daarin kunnen ze dan strijden om een plek in de finale van de nationale beker. De 'cupfighters' zijn dit seizoen nog ongeslagen in eigen huis. In de topdivisie wonnen ze alle duels en ook in de beker wonnen ze in De Basis van Draisma Dynamo en Coniche Zwolle. Volgt er nog een stunt?

Weer een vijfsetter?

In de andere halve finale staan Abiant Lycurgus en Seesing Personeel Orion tegenover elkaar. De twee topploegen, de huidige nummer 1 en 2 van de eredivisie, gaan weer de strijd aan. Dat leverde dit seizoen al een aantal zeer spannende duels op. 

Ook in de eerste halve finale kwam er pas een winnaar in de vijfde set. In Doetinchem wonnen de Groningers met 2-3, Orion moet vanavond dus flink aan de bak om kans te maken op de felbegeerde plek in de bekerfinale.

Programma halve finales:

19.30: Sliedrecht Sport - SV Land Taurus
19.30: Abiant Lycurgus - Seesing Personeel Orion

Foto: Brian Cleton - Facebook Sliedrecht Sport

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn