Sliedrecht Sport is kampioen en promoveert naar eredivisie

Sliedrecht Sport is kampioen en promoveert naar eredivisie

Sliedrecht Sport is gisteren voor het eerst in de clubgeschiedenis kampioen geworden van de topdivisie na een 3-1 overwinning op bezoek bij MKB Accountants/VCV. In Veenendaal werd er meteen een mooi feestje gevierd met de 100 supporters die meegekomen waren met de Sliedrechtse mannen. De ploeg van trainer Paul van der Ven promoveert dankzij de titel ook naar de eredivisie.

In Veenendaal begon Sliedrecht Sport sterk, de ploeg speelde overtuigend en won met 16-25. Maar in de tweede set had VCV een beter antwoord op het felle spel van de ploeg uit Zuid-Holland en misschien hadden de mannen van Sliedrecht even last van 'titelstress'. De tweede set werd met 25-15 gewonnen door de thuisploeg.

Sliedrecht Sport, al lange tijd koploper en de gedoodverfde favoriet voor de titel in de topdivisie, herstelde zich in de derde set en maakte het in stijl af. De derde set eindigde in 17-25 en in de vierde set werd de titel op dominante wijze veroverd: 13-25 voor Sliedrecht.

Het kampioenschap in de topdivisie was daarmee een feit en dat betekent dat ook de mannen van Sliedrecht Sport komend seizoen in de eredivisie spelen. Twee teams op het hoogste niveau, daar is heel Sliedrecht enorm trots op. De mannen lieten in de beker al zien dat ze zeker eredivisiewaardig zijn, daarin behaalden ze op spectaculaire wijze de halve finale.

Foto: Facebook Sliedrecht Sport H1

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×