Sliedrecht Sport kan beker verdedigen in Zwolle

Sliedrecht Sport kan beker verdedigen in Zwolle

Regerend landskampioen en bekerhouder Sliedrecht Sport gaat op 17 februari de beker verdedigen in de finale tegen Apollo 8. Donderdagavond won de ploeg van trainer Vera Koenen in de halve finale met 3-1 (25-20, 14-25, 25-11, 25-15) van Eurosped en daardoor gaat de kampioen met fans naar het Landstede Topsportcentrum in Zwolle voor de bekerfinale.

In de eerste set lieten de twee topploegen uit de eredivisie zien dat ze niet voor niets op plek 1 en 2 staan. Ze lieten hoogstaand spel zien en het ging lang gelijk op; het massaal aanwezige publiek in De Basis genoot. Op het belangrijke moment sloeg de thuisploeg toe, Sliedrecht Sport gaf even gas en maakte daarmee het verschil: 25-20.

De tweede set verliep compleet anders. Eurosped ging veel feller spelen en straalde in het veld uit dat ze voor maar 1 dingen gingen: de winst. De gasten namen een voorsprong van 9-13 en ook wat wissels van Koenen hadden geen effect. Met ijzersterk, bijna foutloos spel liet de ploeg uit Twente de regerend landskampioen kansloos achter: 14-25.

Het publiek was er even stil van geworden, maar dat veranderde rap in De Basis. In de derde set was het andersom, Eurosped had niks in te brengen. Dat was vooral dankzij sterk serverend werk van de thuisploeg, vooral Fleur Savelkoel en Carlijn Ghijssen-Jans waren op dreef, er lag enorm veel druk op de Twentse ploeg. De set werd op overtuigende wijze gepakt door Sliedrecht: 25-11.

Ook in de vierde set had de ploeg van trainer Jan Berendsen niks in te brengen. Sliedrecht Sport bleef enorm sterk spelen en serverend was de ploeg ijzersterk. Het werd een overtuigende setwinst voor de thuisploeg met 25-15 en daarmee was de finaleplek een feit voor de bekerhouder. Op zondag 17 februari kan Sliedrecht Sport de beker verdedigen in Zwolle, in de bekerfinale staan ze dan om 16.00 uur tegenover Apollo 8.

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×