Sliedrecht Sport maakt indruk in eerste finaleduel

Sliedrecht Sport maakt indruk in eerste finaleduel

In de best-of-five serie om de landstitel zijn de dames van Sliedrecht Sport ijzersterk begonnen. De regerend landskampioen wist in eigen huis de eerste wedstrijd met 3-0 (25-15, 25-22, 25-10) te winnen en was duidelijk een maatje te groot voor VC Sneek. Op eerste paasdag (zondag) staan ze weer tegenover elkaar, dan in Friesland.

In de eerste set leek het een spannende, gelijkwaardige strijd te worden tussen Sliedrecht en Sneek, de Friese dames waren in de beginfase feller en namen dan ook een kleine voorsprong: 12-15. Maar het kan soms gek lopen, want daarna wist Sneek geen punt meer te pakken. 

Esther van Berkel maakte met haar service het verschil in de eerste set. Sneek kwam door haar ijzersterke serviceserie enorm onder druk te staan en er werd door de Friese dames geen oplossing gevonden. Het werd dan ook 25-15. 

Ook in de tweede set liet Sneek zien dat ze het de regerend landskampioen lastig kunnen maken. De Friezinnen namen wederom een voorsprong (19-21) maar het ging weer fout onder hoge (service-)druk. Nu was Fleur Savelkoel verantwoordelijk voor de setwinst. Het werd op haar service 25-22.

Dat het weer fout ging, was voor Sneek duidelijk een grote mentale klap. In de derde set had Sneek niks meer in te brengen, de ploeg kwam amper in het aanvalsspel voor en vond maar geen manier om onder de druk uit te komen. Bij de regerend kampioen liep alles perfect, zowel verdedigend als aanvallend liep het als een trein. Dat leverde een alleszeggende setwinst op: 25-10.

De Friese ploeg zal de beelden snel gaan analyseren en een goed plan moeten bedenken om zondag in eigen huis beter voor de dag te komen. Op eerste paasdag staan de ploegen om 16.00 uur in Sneek weer tegenover elkaar.

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×