Eredivisie Dames

Sliedrecht Sport naar derde ronde Champions League

De volleybalsters van Sliedrecht Sport hebben een historische overwinning geboekt. Eerder deze week debuteerden ze op het allerhoogste niveau, de Champions League, en nu maakten ze er een 'magisch' debuut van. In de return in Gent was de ploeg van trainer Matt van Wezel met 1-3 (25-13, 24-26, 21-25, 17-25) te sterk voor Asterix Beveren. Sliedrecht plaats zich daarmee voor de derde ronde van het 'kampioenenbal' en speelt daarin tegen de Italiaanse grootmacht Imoco Volley Conegliano. Robin de Kruijf is een van de vele topspeelsters bij die ploeg.

Het is voor het eerst in negen jaar dat een Nederlands vrouwenteam deelneemt aan de Champions League. Landskampioen Sliedrecht Sport heeft met De Basis een nieuw onderkomen dat aan alle eisen van de Europese bond CEV voldoet. En na deze geweldige prestatie in België gaat er nog een Champions League duel gespeeld worden in De Basis. Nu tegen de Italiaanse topploeg Imoco Volley, een prachtig affiche.

In Gent leek het daar na de eerste set nog helemaal niet op. De start van de Zuid-Hollandse ploeg was erg slecht, misschien had dat te maken met de zenuwen. Al snel stond het 6-0 voor de thuisploeg, tot groot genoegen van het Belgische publiek. De Belgische speelsters serveerden erg sterk en Sliedrecht kwam niet onder de druk uit. Het werd dan ook een set om snel te vergeten: 25-13.

Die slechte set werd volledig weggepoetst, want Sliedrecht ging steeds sterker spelen en nam de regie steeds meer over. Vooral blokkerend stonden de Nederlandse dames veel beter en dat leverde veel op. De tweede set was nog lang spannend, maar uiteindelijk maakte Sliedrecht het af met 24-26, het setpoint werd gemaakt met een ace van Lynn Thijssen. Het Belgische zelfvertrouwen kreek daarmee een klap en de Nederlandse dames knalden er overheen.

In de derde en de vierde set speelde Sliedrecht heel sterk en maakte weinig fouten. De thuisploeg lag constant onder druk en kon niet echt meer in het spel komen, dat was dankzij de goede tactiek van Sliedrecht. De derde set werd met 21-25 gepakt. Daarna was het gedaan, in de vierde set nam Sliedrecht meteen een ruime voorsprong en die werd niet meer weggegeven. In stijl werd de wedstrijd afgemaakt, een prachtig killblok van Carlijn Oosterlaken zorgde voor de 17-25 eindstand.

Een unieke prestatie van Sliedrecht Sport, ze zijn door naar de derde ronde van de Champions League. Daarin treffen ze de verliezend finalist van de Champions League van afgelopen seizoen, het Imoco Volley van international Robin de Kruijf. Een mooie uitdaging voor de ploeg van Matt van Wezel. Er wordt eerst in Sliedrecht gespeeld en daarna in Italië. Wanneer wordt binnenkort bekend.  

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×