Sliedrecht Sport nieuwe koploper na winst in streekderby

Sliedrecht Sport nieuwe koploper na winst in streekderby

De heren van Sliedrecht Sport zijn de trotse nieuwe koploper van de eredivisie. De ploeg van trainer Paul van der Ven won van RECO ZVH in de streekderby van Zuid-Holland. Het werd 2-3 (28-26, 13-25, 25-22, 18-25, 12-15) voor de Sliedrechtse ploeg. Door de nederlaag van SAMEN.Lycurgus is Sliedrecht nu alleen koploper.

In de Zuid-Hollandse derby tussen RECO ZVH en Sliedrecht Sport was het in de eerste set spannend in Zevenhuizen. De thuisploeg vocht hard voor elk punt en dat leverde uiteindelijk de setwinst op met 28-26. In de tweede set echter denderde Sliedrecht volledig over de promovendus heen en werd het 13-25.

Het leek dus de kant van Sliedrecht op te gaan, maar niets was minder waar. ZVH vocht zich terug aan de hand van uitblinkers Ricardo Hofman en Gianno Beij en wist in de derde set weer flink weerstand te bieden. Voor het eigen publiek lieten ze zien dat ze zeker het eredivisie niveau in huis hebben en ze wonnen de set met 25-22.

De vierde set was het weer de favoriet die de regie in hand nam. Sliedrecht wist meer servicedruk te produceren en daar profiteerde ze optimaal van: 18-25. In de beslissende vijfde set maakte de nieuwe koploper van de eredivisie het af: 12-15. Ze zijn nu de trotse nieuwe koploper.

Foto: Pim Waslander

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×