Exact een week na de door Eurosped verloren bekerfinale, kreeg de ploeg al de kans om revanche te nemen. In de kampioenspoule stond de ploeg zondag in eigen huis weer tegenover Sliedrecht Sport. En ook deze keer bleek Sliedrecht Sport te sterk voor de Vroomshoopse dames: 1-3. De kersverse bekerwinnaar blijft dus koploper in de kampioenspoule.

In de eerste set tegen de kersverse bekerkampioen begon Eurosped erg rommelig. Sliedrecht Sport had meteen de regie over de set in handen, mede door veel foutjes bij de thuisploeg. Sliedrecht Sport won de set eenvoudig met 20-25. Team Eurosped tapte in de tweede set uit een ander vaatje. Er werd met veel meer passie gespeeld. Na de bekerfinale was het voor de thuisploeg wel duidelijk dat dit de enige manier is om punten te pakken tegen Sliedrecht.

Eurosped nam snel de leiding, mede dankzij sterk serverend werk, en lijkt onbedreigd naar de setwinst te gaan. Aan het einde van de set vocht Sliedrecht sterk terug en wordt het toch nog spannend. Eurosped trok de set echter met 26-24 over de streep waardoor het 1-1 werd.

Door een sterke servicereeks van Carmen Oude Luttikhuis nam de thuisploeg een ruime 14-4 voorsprong, maar de Vroomshoopse dames wisten niet door te trekken. Sliedrecht kwam punt voor punt terug in de wedstrijd en trok de stand gelijk: 17-17. Via 20-20 en 22-22 maakte Sliedrecht Sport het af in 22-25.

Toch weet Eurosped ook in de vierde set weer vol overtuiging te starten, maar op de momenten waarom het echt gaat toonde Sliedrecht zich slimmer en veel slagvaardiger. Daarmee trokken ze de vierde set met 17-25 naar zich toe en de 1-3 overwinning.

Zwolle en Sneek winnen ook

In de tweede ronde van de kampioenspoule heeft Regio Zwolle Volleybal gewonnen, daar moest de ploeg wel diep voor gaan. In vijf sets ontdeed het zich voor het eigen publiek van Coolen-Alterno. Ook VC Sneek won weer, tegen Springendal Set-Up '65 moest de ploeg wel bij de les blijven om geen punten te laten liggen. Dat lukte.