Eredivisie Dames

Sliedrecht Sport pakt na supercup en beker ook de titel

Het is een ongelooflijk succesvol seizoen geworden voor Sliedrecht Sport. De ploeg van trainer Matt van Wezel gaf hem in Apeldoorn vanavond een mooi afscheidscadeau. Na de supercup en de nationale beker werd de derde prijs van het seizoen gepakt: de landstitel. Er werd met 0-3 (26-28, 19-25, 19-25) gewonnen op bezoek bij Coolen-Alterno. Van Wezel: “We hebben dit seizoen compleet gedomineerd, grote klasse.”

De thuisploeg begon met Eline Timmerman en Lisanne Baak op midden, passer/lopers Kirsten Wessels en Kathy Bonsen, diagonaal Iris Scholten, spelverdeler Anna Mebus en libero Danielle Docter. Sliedrecht Sport-trainer Matt van Wezel stuurde middens Annemiek Manschot en Carlijn Ghijssen-Jans het veld in samen met passer/lopers Esther Hullegie en Carlijn Oosterlaken. Op diagonaal speelde Lea van Rooijen, spelverdeler Ana Rekar begon en libero Florien Reesink maakte de ploeg compleet.

Sliedrecht Sport begon erg fel aan de vierde wedstrijd in de best-of-five serie. Met een zeer scherpe service en een sterk blok werd meteen de druk bij thuisploeg Coolen-Alterno gelegd. Trainer Ali Moghaddasasian nam dan ook snel een time-out bij de stand van 2-6. De thuisploeg vocht hard om terug te komen en langzaam aan lukte dat ook, tot groot genoegen van de luidruchtige fans. Na een ace van Bonsen stond het 13-14 en nam Van Wezel een time-out. Maar de servicereeks van Bonsen werd daardoor niet doorbroken, ze ging sterk door.

Met haar reeks servicepunten en daarna ook nog een blok van de sterk spelende Bonsen werd het 16-15 voor de thuisploeg. Alterno veroverde zelfs een voorsprong van 22-19, maar hoe dichter ze richting setwinst gingen, des te meer slopen de onnodige fouten in het spel. De zenuwen speelden duidelijk een rol in de slotfase van de eerste set, want bij beide teams ging de service plots veel fout. Alterno wist een aantal setpoint van de gasten weg te werken maar uiteindelijk verloor het de set met 26-28.

In de tweede set liet bekerwinnaar Sliedrecht Sport haar kracht zien. Weer moest Alterno-trainer Moghaddasasian een rappe time-out nemen bij een stand van 3-6. Ook wisselde hij van libero. Maar Sliedrecht Sport ging ijzersterk door en kwam op de sterke service van Oosterlaken op een ruimere voorsprong. Moghaddasasian zag dat zijn ploeg maar niet in het spel kwam en nam op 5-11 nog een time-out. Bij de Zuid-Hollandse ploeg liep het juist bijna foutloos en ook een andere spelverdeler bij Alterno kon het tij niet keren. Via 19-25 werd het 0-2 voor Sliedrecht.

Het begin van de derde set was anders, nu wist juist de thuisploeg een voorsprong te nemen dankzij een sterke blokkering: 3-1. Sliedrecht Sport bleef ook bij een achterstand rustig en kwam snel weer langszij: 6-6. Alert spel aan het net zorgde voor een klein verschil in het voordeel van Sliedrecht (6-8) en op 10-12 nam Moghaddasasian zijn tweede time-out al, hij was daarin erg duidelijk: vanaf nu alles of niets. 

Sliedrecht hield de marge van twee punten lang vol, maar op 15-15 kwam Alterno toch weer op gelijke hoogte. De zaal ontplofte na een beslissing van de scheidsrechter, hij gaf een bal touche maar daar dachten de speelster van Alterno en het publiek anders over. Het werd 15-16 en ook leverde het nog een gele kaart op. Bonsen sloeg in het net en dat zorgde voor een stand van 17-20. De titel kwam erg dichtbij voor Sliedrecht Sport. Met een sterke side-out werd het 17-23 en het meegereisde Sliedrecht-publiek zette het feestje al in. Het werd snel ook echt een feit: 19-25 voor Sliedrecht Sport en daarmee titelprolongatie en tevens dit seizoen de triple.

Trainer Matt van Wezel was ontzettend trots op zijn ploeg. Hij vertrekt bij de landskampioen voor een avontuur als bondscoach van Noorwegen. “Super dat we alle prijzen pakken in mijn laatste seizoen bij deze mooie club. We hebben dit jaar alles gewonnen en hebben de competitie gedomineerd. Ik ben ongelooflijk trots op de meiden, ze hebben wederom veerkracht getoond en staan er als het echt moet. We hebben met genoeg tegenslagen te maken gehad maar zijn overeind gebleven. Grote klasse van dit team.”

Ook aanvoerder Carlijn Ghijssen-Jans, met tranen in de ogen, genoot intens. Het was voor haar zelfs de vijfde titel op een rij. “Een titel went nooit, ik geniet intens. We hebben er dit seizoen nog hard voor moeten knokken, het was zowel mentaal als fysiek erg zwaar. Na een lang seizoen het nog moeten doen bleek best pittig, maar ik ben zo blij dat we het hier afmaken en het niet tot een vijfde duel laten komen. Geweldig dat we hier in Apeldoorn zo veel support kregen vanavond, dat is genieten. Ik heb besloten om nog een jaar door te gaan en hopelijk nog veel meer te genieten.” 

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×