Na de vrouwen van Sliedrecht Sport hebben ook de mannen zich verzekerd van een plaats in de kampioenspoule. In een direct duel werd concurrent Taurus met 3-0 verslagen en ook de overige kanshebbers (Bielderman Koetsier/SSS en VoCASA) verloren hun wedstrijd. De ploeg van coach Paul van der Ven plaatst zich daardoor voor het derde jaar op rij voor de kampioenspoule.

Sliedrecht Sport – Taurus 3-0 (25-19, 25-12, 25-14)
In de eigen sporthal De Basis liet Sliedrecht Sport er tegen Taurus geen gras over groeien. Vanaf het eerste moment was duidelijk dat zij op jacht waren naar een plekje in de Top-4. Taurus moest zonder belangrijke middenman Tom van den Boogaard stellen, hij bleef met rugklachten aan de kant.

Al snel was de voorsprong in de openingsset zo’n vier punten voor Sliedrecht Sport (12-8). Taurus drong bij 17-16 voor het laatst aan, maar stuitte telkenmale op het sterke Sliedrecht. De openingsset ging met 25-19 naar de thuisploeg. Daarna was het Sliedrecht dat de klok sloeg, via 8-0 en 12-1 werd het 25-12. Ook in de derde set was het verschil snel gemaakt. Tijdens de gehele wedstrijd heeft Sliedrecht Sport niet achtergestaan. Door een blok van Jorg de Waard werd het 25-14.

Voor Sliedrecht staken Tom Koops en Ian de Bus in grootse vorm. Door de winst van Sliedrecht stapten zij over Taurus heen op de ranglijst. Door het verlies van Bielderman Koetsier/SSS bij RECO ZVH en van VoCASA tegen koploper Draisma Dynamo wisten zij zich verzekerd van de vierde plaats. Ze zullen volgende week de kampioenspoule aanvangen met 0 punten.

RECO ZVH – Bielderman Koetsier/SSS 3-0 (30-28, 25-20, 25-22)
Het zwaartepunt in Zevenhuizen lag in de eerste set. Het lukte Bielderman Koetsier/SSS daarin niet om een 19-22 voorsprong te benutten. ZVH kwam terug en won uiteindelijk met 30-28. Daarmee leek de angel uit het spel van SSS. De ploeg van Kristian van der Wel liep uit naar de tweede overwinning van het seizoen.

SSS had bij winst met 3-0 of 3-1 boven Sliedrecht en Taurus uitgekomen. SSS staat nu op de zesde plaats en zal samen met Taurus het gevecht moeten aangaan in de zogeheten degradatiepoule. Er is reeds besloten dat er geen degradatie zal plaatsvinden.

VoCASA – Draisma Dynamo 1-3 (20-25, 21-25, 25-22, 17-25)
De Nijmeegse formatie van VoCASA had ook nog kans gehad op de kampioenspoule als zij hadden gestunt tegen koploper Draisma Dynamo. Zo ver kwam het niet. Dynamo had zijn zaakjes op orde, gunde VoCASA nog wel een set, maar liet het daarbij. VoCASA speelt woensdag nog tegen Active Living Orion, bij winst met 3-0 of 3-1 kunnen ze nog naar de vijfde plaats stijgen en de degradatiepoule met voorsprong aanvangen.

Draisma Dynamo is door de winst definitief eerste geworden en zal de kampioenspoule met drie punten starten.

Amysoft Lycurgus – ComputerPlan VCN 3-0 (25-23, 25-21, 25-16)
In Groningen had Amysoft Lycurgus het in de openingsset nog knap lastig met de gasten uit Capelle aan den IJssel. Pas bij 22-22 kon het definitieve verschil worden gemaakt. Toen de winst in die set eenmaal binnen was, kon Lycurgus vrijer spelen en naar de zevende 3-0 winst van dit seizoen uitlopen. Met twee killblocks van Dennis Borst werd de zege binnengehaald. Lycurgus eindigt als tweede en start de kampioenspoule met 2 punten.

Active Living Orion – Talentteam Papendal 2-3 (19-25, 22-25, 25-22, 25-23, 12-15)
De laatste wedstrijd van dit seizoen voor het Talentteam begon uitermate goed op bezoek bij Active Living Orion. Ze konden vanaf de start hun wil opleggen aan Orion, dat met enkele blessures kampt. De jonge Menno van der Ster en Beau Wortelboer maakten hun opwachting in de selectie van Joris Marcelis.

Na de 2-0 achterstand krabbelde Orion weer op. Ze konden met vereende krachten langszij komen, maar moesten de winst aan de talenten van coach Arnold van Ree laten. Het Talentteam zwaait nu af, zij vervolgen de competitie niet meer. Active Living Orion had aan het ene punt genoeg om definitief als derde te eindigen en de kampioenspoule met 1 punt te beginnen.

Woensdag staan om 20.00 uur Active Living Orion en VoCASA in Doetinchem tegenover elkaar voor de laatste wedstrijd in de reguliere competitie. Zaterdag begint de nacompetitie, waarin vier teams in de kampioenspoule gaan strijden voor een plek in de play-offs voor het landskampioenschap. De overige zes teams spelen tegen elkaar voor de eindrangschikking voor de plaatsen 5 tot en met 9.

Foto: fotohoogendoorn.nl

Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×