Sliedrecht Sport prolongeert Supercuptitel

Sliedrecht Sport prolongeert Supercuptitel

Regerend landskampioen Sliedrecht Sport heeft de Supercup gewonnen. In een afgevulde sporthal De Basis werd het 3-1 tegen verliezend bekerfinalist Team Eurosped. Sliedrecht haalt daarmee de tweede Supercup op rij binnen nadat het vorig jaar VC Sneek versloeg. In 2016 was het Eurosped dat ten koste van Sneek de Supercup had gepakt.

Landskampioen en bekerhouder Sliedrecht Sport moest het beste van het spel in de eerste helft van de openingsset aan de gasten uit Twente laten. Tot 14-16 koesterde Eurosped een voorsprong. Onder invloed van een verhoogde servicedruk, van onder andere Esther van Berkel, aan de kant van Sliedrecht kantelt de set alsnog. Het werd 25-18.

In set twee vervolgde de ploeg van Vera Koenen de ingeslagen weg door al snel een voorsprong van zo’n vijf punten te pakken. Via Celine Keijsers kon de formatie van Jan Berendsen zich terugvechten in de set. Door haar verwoestende driemeteraanvallen kwam Eurosped langszij op 13-13. Hetzelfde recept als in de eerste set deed het initiatief weer wisselen, want door verhoogde servicedruk wist Sliedrecht los te komen. Twee aces van Esther van Berkel zette de landskampioen op de goede koers en via 19-15 werd het 25-19.

Om een comeback te forceren namen de gasten uit Vroomshoop in de derde set aanzienlijk meer risico. Dat resulteerde in een hogere foutenlast vanaf de servicelijn en een voorsprong voor Sliedrecht, 10-7. Eurosped verhoogde het tempo en wist, mede door sterke blokkering, langszij te komen. Met 19-25 haakten de Twentse vrouwen aan.

Team Eurosped kon het niveau in de vierde doorgang niet consolideren. Er slopen meer foutjes in het spel, vooral vanaf de servicelijn. Via 16-13 en 19-14 kon de thuisploeg uiteindelijk met 25-22 de winst veiligstellen. De Supercup was daarmee voor het tweede jaar op rij voor Sliedrecht Sport.

De landskampioen begint de verdediging van de titel in de eredivisie op zaterdag 6 oktober met een uitwedstrijd tegen het gepromoveerde Pharmafilter US. Team Eurosped vangt de competitie aan tegen met een uitwedstrijd tegen Dros-Alterno. 

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×