Eredivisie Dames

Sliedrecht Sport uitgeschakeld in Champions League

De volleybalsters van Sliedrecht Sport zijn in Italië uitgeschakeld in de Champions League. Imoco Volley Conegliano was oppermachtig in de return in de derde voorronde van de kampioenenbal en won met 3-0 (25-10, 25-12, 25-7). Het Europese avontuur zit er nog niet op voor de Nederlandse kampioen, ze vervolgen hun strijd in de CEV Cup.

Het was de eerste keer dat de Sliedrechtse dames meededen aan de Champions League. Ze debuteerden op knappe wijze door de kampioen van België uit te schakelen. Er stond vervolgens een prachtig duel op het programma tegen de Italiaanse grootmacht Imoco Volley. In Sliedrecht werd er al met 0-3 verloren, al was er toen wel sprake van een spannende partij.

Dat was vanavond zeker niet zo. In eigen huis lieten de internationale sterren van Imoco even zien dat ze de baas waren in het veld. Binnen no time won de ploeg van Robin de Kruijf de eerste set met 25-10. Sliedrecht, dat het helaas zonder Ana Rekar en Carlijn Ghijssen-Jans moest doen door blessures, probeerde alles maar kwam niet in het spel.

Imoco Volley was oppermachtig en Sliedrecht had enorm veel moeite met de service van de Italiaanse topploeg. De tweede set werd met 25-12 verloren en daarmee was de uitschakeling in de Champions League al een feit. Toch denderde de thuisploeg hard door, ze wilden niks weg geven. Ook in de derde set had de kampioen van Nederland weinig tot niets in te brengen: 25-7.

In Treviso was Sliedrecht kansloos, maar de ploeg liet in eigen huis zien dat het op het allerhoogste niveau zeker iets te zoeken heeft. Dat kan nog interessant worden in de CEV Cup.

 

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×