De vrouwen van Sliedrecht Sport hebben de eerste van twee wedstrijden in de eerste ronde van de CEV Challenge Cup thuis met 3-1 verloren van Hermes Rekkenshop Oostende. De Nederlandse landskampioen maakte maar liefst 13 blokpunten, maar zag de Belgische formatie toch met de winst strijken. De return is volgende week in Oostende.

In de openingsset was het blokkerend vermogen van Sliedrecht Sport met zes punten erg hoog, maar passend had de ploeg van coach Vera Koenen het zwaar. Sliedrecht moest drie aces toestaan en maakte zelf meer fouten dan het Belgische team. Oostende won met 22-25.

In de tweede set leek Sliedrecht goed op weg om de stand gelijk te trekken, maar met drie punten op een rij maakte Hermes Volley er toch 23-25 van.

In de derde set was het de beurt aan Sliedrecht om van achterstand terug te komen in de beslissende fase, van matchpoint tegen (23-24) werd het 26-24. In deze set sloeg Denise de Kant vijf aces voor de thuisploeg, voor Oostende noteerde Loladina Zwaanswijk er vier van de in totaal vijf die ze zou slaan.

In de vierde set namen de Belgische vrouwen een ruime voorsprong (18-23), maar de strijd was nog niet gestreden. Sliedrecht vocht zich terug en was bij 24-24 weer op gelijke hoogte. Een punt later had Oostende matchpoint dat werd benut door de Nederlandse Merle Baasdam, die in de vierde zet negen punten maakte en met 26 punten topscorer werd. Voor Sliedrecht was Christie Wolt met 15 punten topscorer.

Door dit resultaat moet Sliedrecht volgende week met 3-0 of 3-1 winnen om een beslissende golden set af te dwingen. Bij elke andere uitslag is Oostende door naar de volgende ronde.

Wessel Keemink
Oranjespelverdeler Wessel Keemink plaatste zich woensdagavond voor de derde en laatste voorronde van de Champions League. Hij won met ČEZ Karlovarsko ook het tweede duel van Mladost Zagreb. Het werd in Tsjechië 3-2 nadat de ploeg van Keemink met 2-0 achter was gekomen.

In de derde ronde moet Karlovarsko het opnemen tegen Sport Lisboa e Benfica uit Portugal, dat twee keer te sterk was voor Ford Levoranta Sastamala uit Finland. De Finnen versloegen in de eerste ronde Draisma Dynamo nog.

Keemink Karlovarsko CL winst 2e ronde 2 CEV
Foto: Pim Waslander

Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×