Sliedrecht Sport heeft zondagmiddag voor het derde jaar op rij (en voor de vijfde keer in totaal) de nationale beker veroverd. Sliedrecht won in de Maaspoort in Den Bosch met 3-0 van Laudame Financials VCN, dat uitkomt in de Topdivisie. VCN gaf knap partij in de tweede set (31-33), maar was in de eerste en derde set duidelijk nog een maatje te klein voor het grote Sliedrecht van coach Vera Koenen.

Opstellingen

Coach Vera Koenen van Sliedrecht Sport schonk in de eerste set het vertrouwen aan Ana Rekar (spelverdeelster), Brechtje Kraaijvanger (diagonaal), Fleur Savelkoel en Esther van Berkel (passer/lopers), Carlijn Ghijssen-Jans en Lisanne Baak (middens) en Emma Rekar (libero).

Haar collega Ivo Munter van Laudame Financials VCN vertrouwde op Lisa Vossen (spelverdeelster), Elles Dambrink (diagonaal), Tessa de Boer en Maureen Weernekers (passer/lopers), Anne Swart en Laura Kerkhof (middens) en Marijke Lammers (libero).

1e set

In de eerste set was er geen vuiltje aan de lucht voor bekerhouder Sliedrecht Sport. Topdivisionist VCN mocht het eerste punt van de finale scoren, maar hierna waren de blauw-witten de baas. Het team van coach Vera Koenen kwam ongekend fel uit de startblokken en was met name aanvallend veel sterker dan haar opponent uit Capelle aan den IJssel. Met groot machtsverschil werd de eerste set gewonnen met 14-25.

2e set

In de tweede set leek Laudame Financials VCN meer gewend aan de entourage in de Maaspoort. Aangemoedigd door het meegereisde publiek uit Capelle nam VCN een 9-5 voorsprong en dwong het Koenen tot het nemen van een time-out. Sliedrecht kwam snel terug tot 9-9 maar was nog niet van VCN verlost.

De twee teams dwongen elkaar tot het uiterste aan het einde van deze doorgang. VCN kreeg vier kansen om de set te winnen maar slaagde hier niet in. Omdat het ook te vaak fout serveerde in de eindfase, hielp het Sliedrecht in het zadel. Sliedrecht ontsnapte aan setverlies, won de set met 31-33 na een killblock van Jolijn de Haan en nam zo een 0-2 voorsprong.

3e set

In de derde set was de wedstrijd al snel gespeeld. VCN kon het hoge niveau uit de tweede set niet vasthouden en moest Sliedrecht al snel laten gaan. Op de service van Lisanne Baak liep Sliedrecht uit naar 1-9 en was het duel feitelijk beslist. Het was ook Baak die met een mooie aanval door het midden het matchpoint benutte en zo een einde aan de wedstrijd maakte: 14-25.

Laudame Financials VCN – Sliedrecht Sport 0-3 (14-25, 31-33, 14-25)

Bekijk hier de reactie van Vera Koenen, de winnende coach van Sliedrecht Sport (via Rijnmond):