Regerend landskampioen Sliedrecht Sport heeft op bezoek bij medekoploper Eurosped een klap uitgedeeld. De ploeg uit Zuid-Holland won in Vroomshoop met duidelijke cijfers en is weer alleen koploper: 3-0 (19-25, 24-26, 16-25).

De twee topteams van de Eredivisie dames stonden voor deze doordeweekse topper exact gelijk. Door een beter puntenratio was Sliedrecht Sport de koploper en dat wilde de regerend landskampioen ook blijven. Maar Eurosped wilde in eigen huis laten zien hoe sterk ze dit seizoen zijn.

Eurosped werd overigens niet meer gecoacht door Jan Berendsen, die besloten heeft een stapje terug te doen en de nieuwe trainer/coach Diane Rademaker ondersteunt.

Sliedrecht Sport begon heel fel. Met een goede service wisten de bezoekers direct druk te leggen. Eurosped had het lastig en daardoor kwam de regerend kampioen al snel op een ruime voorsprong. Die gaf de ploeg niet meer handen: 19-25.

In de tweede set ging het lang gelijk op en maakten de ploegen er een spektakel van vol mooie punten en veel spanning. Op het cruciale moment was de ervaring bij Sliedrecht van grote waarde. Het werd 24-26 voor de bezoekers.

Daarmee was het verzet van Eurosped definitief gebroken. Sliedrecht bleef goed serveren en kon volop variëren in de derde set. Die werd met 16-25 gewonnen en dus werd het een overtuigende 0-3 overwinning voor de regerend landskampioen. Brechtje Kraaijvanger werd topscorer met 14 punten.

Uitslagen Eredivisie dames:

Eurosped - Sliedrecht Sport 0-3 (19-25, 24-26, 16-25)

VC Sneek - Regio Zwolle Volleybal 3-1 (19-25, 25-15, 25-12, 25-18)

Donderdag:
Apollo 8 - Springendal Set-Up '65

Foto: CEV

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn