Sliedrecht Sport heeft voor de derde keer in haar clubgeschiedenis de nationale beker gewonnen. Na 2012 en 2015 eiste het team van coach Matt van Wezel ook dit jaar de cup op. Sliedrecht was in een eenzijdige finale met 3-0 te sterk voor Eurosped uit Vroomshoop.

Bekijk onderaan dit bericht de samenvatting van Podium TV.

Opstellingen:

Coach Matt van Wezel, die na dit seizoen afscheid neemt van Sliedrecht Sport, begon met het volgende zevental: Lisa Vossen (spelverdeler), Lea van Rooijen (diagonaal), Esther Hullegie en Carlijn Oosterlaken (passer/lopers), Lynn Thijssen en Carlijn Ghijssen-Jans (middens) en Florien Reesink (libero).

Coach Jan Berendsen van Eurosped schonk het vertrouwen aan Rochelle Wopereis (spelverdeler), Carmen Oude Luttikhuis (diagonaal), Judith Kamphuis en Daphne Knijff (passer/lopers), Eline Gommans en Laura Beach (middens) en Marisa Mota (libero).

1e set: 1-0 voorsprong voor geconcentreerd spelend Sliedrecht

In de eerste set had Sliedrecht Sport het spel volledig onder controle. Via 15-11 liep de winnaar van de reguliere competitie uit naar 24-21. Het eerste setpoint werd direct benut dankzij een slim blokje van Carlijn Oosterlaken: 25-21.

2e set: Eurosped op 2-0 achterstand ondanks sterk begin

In set twee was het Eurosped uit Vroomshoop dat het beste van start ging. De equipe van coach Jan Berendsen nam een 5-2 voorsprong en dwong Sliedrecht al snel tot het nemen van een time-out. Op 9-9 kwam Sliedrecht weer langszij en hierna verving Berendsen spelverdeelster Rochelle Wopereis voor Charlotte Haar.

Op 14-13 sloeg het noodlot toe voor Judith Kamphuis van Eurosped, die geblesseerd uitviel. Nadat Kamphuis onder applaus van het veld werd gedragen, werd ze vervangen door Bo Duteweert.

Eurosped kon het frivole spel uit het begin van de set niet opnieuw etaleren, en Sliedrecht Sport nam afstand. Via 16-13 liepen de blauwen uit naar 24-17. Eurosped werkte nog enkele setpoints weg, maar na een foutservice van de teruggekomen Wopereis werd het 25-20 voor Sliedrecht.

3e set: Sliedrecht Sport wint derde nationale beker in clubgeschiedenis

In de derde set vocht Eurosped voor haar laatste kans. Opnieuw was het de ploeg uit Twente dat het best begon (8-4 voorsprong), maar opnieuw was het Sliedrecht dat de stand gelijktrok en het initiatief overnam: 17-11.

Het spelbeeld bleef eenzijdig: Eurosped vocht voor wat het waard was, maar Sliedrecht Sport was kwalitatief gewoon te sterk.

Sliedrecht liep met degelijk en krachtig volleybal uit naar 24-16 en benutte direct het eerste matchpoint toen Eurosped een aanvalsfout maakte. Zo won Sliedrecht de derde nationale beker in haar clubgeschiedenis.

Sliedrecht Sport – Eurosped 3-0 (25-21, 25-20, 25-16)

Bekijk hier de samenvatting van Podium TV:

Foto: Pim Waslander

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn