Sliedrecht Sport heeft zondagmiddag in de Van der Knaaphal in Ede voor de vierde keer op rij en voor de vijfde keer in de historie de Supercup gewonnen. De in het blauwwit gehulde selectie van coach Vera Koenen won met 3-1 van uitdager Eurosped uit Vroomshoop. Nadat Sliedrecht de eerste set uit handen had gegeven, was het in de volgende drie sets wel duidelijk de betere. De winst van de Supercup is de tiende finale op rij (Supercup, beker en landskampioenschap) die Sliedrecht Sport weet te winnen.

Opstellingen

Coach Vera Koenen van Sliedrecht Sport koos voor dezelfde basisopstelling als zaterdag tegen VC Sneek: Ana Rekar (spelverdeler), Jolijn de Haan (diagonaal), Christie Wolt en Fleur Savelkoel (passer/lopers), Mareen van der Woude en Carlijn Ghijssen-Jans (middens) en Emma Rekar (libero).

Het coachduo van Team Eurosped, Diane Rademaker en Jan Berendsen, had de basisopstelling op een positie aangepast: diagonaal Kirsten Spruijt begon op de positie van Anneclaire ter Brugge. De overige zes startende speelsters bleven dezelfde: Charlot Vellener (spelverdeler), Evie van Kerkvoorde en Jolien Knollema (passer/lopers), Lisanne Baak en Lisa Boer (middens) en Lieke Hilgenberg (libero).

1e set

In de eerste set was er lang geen vuiltje aan de lucht voor het favoriete Sliedrecht Sport. Door een ace van de talentvolle Jolijn de Haan nam Sliedrecht een 16-10 voorsprong en deze marge van zes punten werd gehandhaafd tot 24-18. Het einde van de eerste set leek een kwestie van seconden, maar dat was gerekend buiten de enorme veerkracht van Eurosped.

De equipe uit Vroomshoop werkte setpoint na setpoint weg en dwong Koenen tot het nemen van twee time-outs. De zenuwen aan Sliedrechtse zijde namen toe, en Eurosped kreeg het onmogelijke voor elkaar. Na een serie van acht punten op rij won Eurosped de set met 24-26.

2e set

In set twee was Sliedrecht vastberaden zich te revancheren voor de onnodig weggeven eerste set. De blauwwitten gingen furieus van start en dwongen Eurosped coach Diane Rademaker al op 14-4 tot het nemen van haar tweede time-out.

Eurosped ging in het tweede deel van de set beduidend beter spelen maar kon niet voorkomen dat Fleur Savelkoel 25-17 voor Sliedrecht scoorde en zo de tussenstand op 1-1 in sets bracht.

3e set

In de gelijk opgaande derde set wisselde Sliedrecht coach Vera Koenen flink door. Zo kwamen Denise de Kant, Kirsten Wessels, Rochelle Wopereis en Dagmar Mourits binnen de lijnen, terwijl ook Julia Joosten mocht blijven staan. Tot 21-21 ging de stand gelijk op, hierna was het de Sliedrechtse aanvoerder Fleur Savelkoel die opstond en het verschil maakte voor haar team. Mede dankzij twee belangrijke scores van haar, en een prachtig killblock van invalster Denise de Kant, ging de set met 25-21 naar Sliedrecht.

4e set

In de vierde set bleven de invalsters Kirsten Wessels, Julia Joosten en Denise de Kant staan bij Sliedrecht. Eurosped kon blijven aanhaken bij Sliedrecht tot 14-11, maar verloor hierna de aansluiting. Sliedrecht liep uit naar 19-13 en nam zo een voorsprong op de winst. Na een geplaatste tipbal van Kirsten Wessels ging de set met 25-18 naar Sliedrecht dat zo de finale van de Supercup met 3-1 won.

Volgend weekend start competitie

Volgend weekend beginnen de Eredivisieteams aan het seizoen 2020-2021. Sliedrecht Sport komt zaterdag thuis in actie tegen Apollo 8. Eurosped neemt het zondag in Vroomshoop op tegen Regio Zwolle Volleybal.

Sliedrecht Sport – Eurosped 3-1 (24-26, 25-17, 25-21, 25-18)

Foto: fotohoogendoorn.nl

Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×