De volleybalsters van Sliedrecht Sport zijn het nieuwe seizoen gestart zoals ze vorig seizoen eindigden: met een prijs. In de strijd om de Supercup was de regerend landskampioen en bekerwinnaar van 2019 in De Basis met 3-0 (25-21, 25-23, 25-18) te sterk voor Apollo 8, de verliezend bekerfinalist van afgelopen seizoen. Sliedrecht veroverde de Supercup voor het derde jaar op rij.

De thuisploeg begon de strijd om de Supercup met spelverdeelster Ana Rekar, middens Carlijn Ghijssen-Jans en Lisanne Baak, passer/lopers Fleur Savelkoel en Esther van Berkel, diagonaal Jolijn de Haan en libero Emma Rekar. 

Bij Apollo 8 stonden passer/lopers Rianne Vos en Annelies Dokter, middens Carlijn Koebrugge en Ilona ter Avest, diagonaal Tess de Vries, spelverdeelster Manon van ’t Rood en libero Florien Reesink, die vorig seizoen nog alle drie de nationale prijzen won met Sliedrecht Sport, in de basisopstelling.

Sliedrecht Sport begon enorm sterk voor het eigen publiek en nam overtuigend een 12-5 voorsprong dankzij goed serverend werk, een hoog tempo en veel variatie in de aanval. Maar halverwege de set leek Apollo 8 meer gewend aan het hoge tempo en libero Florien Reesink werd steeds sterker. 

Apollo kwam terug tot 20-18 en ook na een time-out van Sliedrecht Sport bleef de ploeg uit Borne hard vechten voor elk punt en kwam zelfs op 20-20. Een belangrijk blok van Ghijssen-Jans en De Haan maakte het verschil en de thuisploeg won vervolgens de eerste set alsnog met 25-21.

In de tweede set ging het gelijk op tot 6-6 maar toen wist De Haan met haar service een gat van drie punten te slaan. Die marge hield Sliedrecht Sport de hele set vol, de thuisploeg maakte erg weinig fouten en daardoor konden de gasten uit Borne ondanks hun strijdlust niet dichterbij komen. 

Ana Rekar wist een ace te produceren met haar sprongservice, maar Apollo vocht nog knap terug. Er werden drie setpoint weggewerkt en bij 24-23 nam Sliedrecht Sport trainer Vera Koenen dan ook een time-out. De regerend landskampioen maakte het daarna gelijk af en won de set met 25-23.

Het werd dus alles of niets voor Apollo 8 in de derde set, de ploeg begon fel maar het was weer Sliedrecht Sport dat dankzij een hoog tempo en een prima side-out een marge wist te creëren van vier punten: 9-5. 

Het werd een aantrekkelijk derde set, maar weer liet Sliedrecht Sport zien dat het de te kloppen ploeg in Nederland is. Met een sterke service en een goed blok werd het verschil gemaakt (25-18) en won de regerend landskampioen voor de derde keer op rij de Supercup.

Aanvoerder Carlijn Ghijssen-Jans was erg tevreden. “Een prijs winnen is altijd leuk, dat blijft genieten. Wij waren natuurlijk wel de favoriet, dat was overduidelijk. Toch gingen we wel volle bak vandaag want we wilden dolgraag met een prijs het seizoen beginnen. We gingen uit van ons eigen spel al was er af en toe wel een klein dipje. Daar kwamen we elke keer weer uit met elkaar. Op naar de competitie met als doel titelprolongatie.”

Foto: Pim Waslander

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn