Slechts 23 en 25 jaar oud waren ze, Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen, toen ze de wereldtitel pakten in het Poolse Mazury. Sinds twee jaar een duo en direct op hun eerste WK grepen ze de macht. Aanstaande zaterdag gaan Alex en Robert samen met NOS-presentator Maarten Tip terug naar die mooie zondagmiddag in Polen. Vanaf 20.00 uur is de wedstrijd te zien op Volleybal.nl en op de Facebook-pagina van VolleybalNL.

Zelf hadden ze geen moment rekening gehouden met een eventuele wereldtitel. Op de World Tour behaalden ze dat seizoen voor negende plaatsen en daar waren ze best tevreden over. Zo was er voor het WK ook een doel gesteld van een plekje bij de beste acht teams, iets wat ze een A-status van NOC*NSF zou opleveren.

In de vierde aflevering van #SMASHBACK kijken Alexander en Robert terug op hoe het toernooi verliep. Hoe hun eerste wedstrijd nog werd uitgesteld vanwege stromende regen, hoe ze voor het eerst in hun carrière wonnen van het Nederlandse topduo uit die tijd, Reinder Nummerdor en Richard Schuil, en hoe ze uiteindelijk door het nog nieuwe 'powervolleybal' de wereld aan hun voeten kregen.

Bekijk hieronder de promo voor aflevering 4 van #SMASHBACK.

#SMASHBACK is een serie afleveringen op Volleybal.nl waarin we terugkijken op prachtige prestaties uit het verleden. De afleveringen zijn met behulp van Ziggo Sport en NOS Sport geproduceerd, heel veel dank gaat uit naar het beschikbaar stellen van de beelden. De wedstrijden zijn twee weken lang online te zien. Mocht je een aflevering hebben gemist, kijk hieronder alsnog naar jouw favoriete wedstrijd.

Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×