#Smashback: beleef historische wedstrijden opnieuw op volleybal.nl

#Smashback: beleef historische wedstrijden opnieuw op volleybal.nl

We kunnen nog steeds niet volleyballen met z’n allen, corona houdt ons uit de zaal en van het zand. En omdat we het spelletje zo missen, zenden we de komende zes weken op zaterdagavond om 20.00 uur een historische kraker uit van de Volleybaldames, de Lange Mannen of de helden en heldinnen van Beachvolleybal Team Nederland. Jouw zaterdagavond is tot en met 30 mei gevuld met prachtige historische hoogtepunten. Deze zaterdag starten we met een terugblik op de wedstrijd van de Nederlandse vrouwen tegen de Verenigde Staten op het WK van 2018.

#Smashback is een samenwerking van volleybal.nl, de NOS en Ziggo Sport. Iedere week zijn er twee gasten die samen met presentator Maarten Tip (NOS) of Bas van Veenendaal (Ziggo Sport) kijken naar hun eigen wedstrijd.

Zaterdag beleven Laura Dijkema en Celeste Plak de wedstrijd tegen het onverslaanbaar geachte Amerika tijdens de Final Six van het WK van 2018. Een absolute kraker, waarin een 2-0 achterstand werd omgebogen in een fenomenale zege. Bekijk hieronder alvast de trailer.

Maar we zijn er nog niet. Er worden nog vijf wedstrijden uitgezonden op volleybal.nl. Op zaterdag 2 mei kijken Sanne Keizer en Madelein Meppelink terug op hun gewonnen finale van het DELA EK Beachvolleybal in Den Haag. Een week later, op 9 mei, zijn de Lange Mannen aan de beurt, Thijs ter Horst en Dirk Sparidans blikken terug op de sensationele zege van Oranje op olympisch kampioen Brazilië van het WK van 2018.

Op 16 mei vervolgen we met Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen die samen met Maarten Tip hun WK-titel uit 2013 herbeleven. Op de laatste twee zaterdagen van mei gaan we nog verder terug in de tijd, op de 23e is de Rijnhal in Arnhem weer even het decor van de EK-finale van de Nederlandse vrouwen tegen Kroatië.

We sluiten af met een bloedstollende kraker tussen de aartsrivalen van het mannenvolleybal uit de jaren ’90: Nederland in de World League-finale van 1996 tegen Italië in Rotterdam Ahoy. In deze wedstrijd werd het machtige Italië verslagen en die zege was zeer belangrijk in aanloop naar de Olympische Spelen van Atlanta.

Geniet van zes prachtige hoogtepunten uit de Nederlandse (beach)volleybalgeschiedenis en schakel de komende zes weken iedere zaterdagavond om 20.00 uur in op volleybal.nl!

Uitzendschema:

Dag Aflevering # Tijdstip Wedstrijd
Zaterdag 25 april Aflevering 1 20.00 uur WK Volleybal Vrouwen 2018: Nederland - Verenigde Staten
Zaterdag 2 mei Aflevering 2 20.00 uur Finale EK Beachvolleybal Vrouwen 2018: Keizer / Meppelink – Betschart / Hüberli
Zaterdag 9 mei Aflevering 3 20.00 uur WK Volleybal Mannen 2018: Nederland - Brazilië
Zaterdag 16 mei Aflevering 4 20.00 uur Finale WK Beachvolleybal Mannen 2013: Brouwer / Meeuwsen - Ricardo–Filho
Zaterdag 23 mei Aflevering 5 20.00 uur Finale EK Volleybal Vrouwen 1995: Nederland - Kroatië
Zaterdag 30 mei Aflevering 6 20.00 uur Finale World League Mannen 1996: Nederland - Italië


Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×