Het ging met hangen en wurgen vandaag voor VC Sneek, maar ze hebben zich door een 3-2 overwinning op Talentteam Papendal definitief geplaatst voor de kampioenspoule. Op basis van het setquotiënt zijn zij Djopzz Regio Zwolle Volleybal gepasseerd op de ranglijst. De formatie uit Zwolle won van Laudame Financials VCN en staat op de drempel van de kampioenspoule, maar moet het resultaat van de wedstrijd van Eurosped zondagmiddag afwachten.

VC Sneek – Talentteam Papendal 3-2 (25-17, 27-29, 25-13, 19-25, 15-12)
Het ging zaterdagmiddag in de Sneker sporthal op en neer. Dan leek Sneek op weg om zich simpel te plaatsen bij de laatste vier, dan weer moest er hard gestreden worden tegen de talenten van bondscoach Avital Selinger.

In een zeer spannende vijfde set liepen de gemoederen nog hoog op. Bij de stand 12-11 protesteerde Avital Selinger te heftig en de scheidsrechter presenteerde de rode kaart. Daarmee werd het 13-11 en was het gat geslagen. Met een blok van Jasmijn Akse en Roos van Wijnen werd de wedstrijd beslist.

VC Sneek klom met de twee punten naar de derde plaats op de ranglijst. Djopzz Regio Zwolle Volleybal staat op een gelijk aantal punten, maar verloor een set meer en bezet derhalve de vierde plaats.

Djopzz Regio Zwolle Volleybal – Laudame Financials VCN 3-1 (26-24, 20-25, 25-13, 25-17)
De kansen voor Djopzz Regio Zwolle Volleybal op plaatsing voor de kampioenspoule zijn afhankelijk van de resultaten van andere teams. Door de winst van VC Sneek weten ze al zeker dat de Friezinnen ze zijn gepasseerd. Het enige wat ze zelf in de hand hadden, was winnen van Laudame Financials VCN met 3-0 of 3-1 voor de beste uitgangspositie. Dat lukte, al was het bij vlagen moeizaam.

In de eerste set werden bij 22-24 de twee setpoints voor de gasten weggespeeld en kon daarna het eerste voor de thuisploeg direct worden verzilverd. Marly Bak en Iris Reinders waren direct in goede vorm. Elles Dambrink en Laura Kerkhof waren goed op dreef voor de bezoekers. Aan de hand van Dambrink won VCN zelfs de tweede set nog.

Daarna was het vooral Djopzz Regio Zwolle dat bepaalde wat er gebeurde. De twee resterende sets werden met een ruime marge gewonnen. Iris Reinders werd topscorer namens Zwolle met 17 punten, dat aantal werd geëvenaard door Dambrink aan de kant van VCN.

Zwolle staat nu vierde met 15 punten uit 8 wedstrijden. Ze hebben 18 sets gewonnen en 13 verloren. Eurosped heeft 12 punten uit 7 wedstrijden en heeft 15 sets gewonnen en 12 verloren. Als Eurosped zondagmiddag met 3-0 wint van Sliedrecht Sport, dan plaatst Eurosped zich voor de kampioenspoule. Bij een 3-1 winst voor Eurosped moet er gekeken worden naar de punten die in de wedstrijden zijn behaald om te bepalen wie er hoger eindigt. Als Eurosped puntverlies lijdt, dan plaatst Djopzz Regio Zwolle Volleybal zich als vierde voor de kampioenspoule.

FAST – Apollo 8 2-3 (31-29, 25-21, 18-25, 22-25, 11-15)
Koploper Apollo 8 moest op bezoek in Sint Anthonis alles op alles zetten om niet tegen een nederlaag op te lopen. FAST opende sterk en bleef in het spoor van de lijstaanvoerder uit Borne. Het was Apollo dat de eerste setpoints kreeg, maar kon die niet verzilveren. Op het derde setpoint voor de thuisploeg sloeg FAST toe. De tweede set ging ook naar de vrouwen van coach Ivo Martinovic.

Apollo moest minstens twee punten halen op de eerste plaats veilig te stellen en de kampioenspoule aan te vangen met de meeste punten. Dat lukte de formatie van Bart en Thijs Oosting uiteindelijk met hard vechten. Tess de Vries blonk uit met 34 punten voor Apollo. Anne Heesakkers werd met 19 punten topscorer voor FAST.

Zondag 15.30 uur: Eurosped – Sliedrecht Sport
Er is zondagmiddag voor Sliedrecht Sport niets meer te bereiken, zij staan en blijven tweede in de reguliere competitie. Voor Eurosped staat er des te meer op het spel, zij strijden volop voor plaats 4. De wedstrijd is live te zien via volleybal.nl.

Foto: fotohoogendoorn.nl

Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×