Wereldvolleybalbond FIVB heeft de speellocaties voor de Volleyball Nations League van 2022 bekendgemaakt. De Volleybaldames spelen toernooien in Ankara (Turkije), Brasilia (Brazilië) en Calgary (Canada). De Lange Mannen reizen naar Brasilia (Brazilië), Quezon City (Filipijnen) en Kemerovo (Rusland).

Format Volleyball Nations League 2022

In 2021 werd de volledige Volleyball Nations League vanwege de coronapandemie afgewerkt op één locatie: het Italiaanse Rimini.

Vanaf 2022 wordt het jaarlijkse elitetoernooi weer over de hele wereld gespeeld. Het aantal wedstrijden in de poulefase wordt verminderd. Waar de teams in 2021 in de poulefase tegen alle 15 tegenstanders speelden, wordt het aantal poulewedstrijden in 2022 verlaagd naar 12 wedstrijden (4 per speelronde).

De beste 8 teams uit de poulefase plaatsen zich voor de finaleronde, die bestaat uit 4 kwartfinales, 2 halve finales, de wedstrijd om brons en de finale.

De kaartverkoop voor de toernooien begint binnenkort. Alle wedstrijden worden in ieder geval live uitgezonden op volleyballworld.tv en waarschijnlijk ook op de Nederlandse televisie (meer info volgt later).

Geen VNL in Nederland in 2022

In 2022 wordt er geen VNL ronde in Nederland georganiseerd. In september en oktober 2022 organiseert Nederland (samen met Polen) het WK Volleybal voor vrouwen, een unicum in de Nederlandse sportgeschiedenis. De intentie is om vanaf 2023 weer een VNL toernooi op Nederlandse bodem te organiseren.

Nederland Zuid Korea FIVB

Volleybaldames

De finaleronde wordt gespeeld van 13 t/m 17 juli op een nader te benoemen locatie. Bekijk hier de speeldata, speellocaties en poule-indelingen:

Poules VNL Vrouwen 2022
Nederland Australie FIVB

Lange Mannen

De finales worden gespeeld van 20 t/m 24 juli op een nader te benoemen locatie. Bekijk hier de speeldata, speellocaties en poule-indelingen:

Poules VNL Mannen 2022

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn