Een mooie start van de week. Het speelschema van het EK Beachvolleybal is bekend. Vanaf nu is inzichtelijk waar jij jouw EK-helden live in actie kan zien.

Nederlandse duo’s verspreid door Nederland
Het EK Beachvolleybal 2024 wordt gehouden van dinsdag 13 t/m zondag 18 augustus. Het is de vierde keer dat Nederland de organisatie van het EK Beachvolleybal voor zijn rekening neemt.  Daags na de Olympische Spelen van Parijs kunnen alle drie de speelsteden (Apeldoorn, Arnhem en Den Haag) zich opmaken voor de komst van (Nederlandse) topduo’s.

Apeldoorn
Eerder werd al bekend dat Katja Stam & Raïsa Schoon op dinsdagavond 13 augustus de openingswedstrijd van het EK Beachvolleybal 2024 spelen. Inmiddels is bekend dat deze wedstrijd om 20.10 uur gespeeld zal worden. Op het marktplein in Apeldoorn nemen zij het op tegen Maryna Hladun en Tetiana Lazarenko uit Oekraïne. Ook de kersverse olympiërs Stefan Boermans en Yorick de Groot zullen hun opwachting maken in Apeldoorn. Zij openen met de kraker tegen regerend wereldkampioenen Perusic/Schweiner uit Tsjechië. Datzelfde geldt voor de in Apeldoorn opgegroeide Ruben Penninga en zijn partner Thijmen Heemskerk die het in hun openingswedstrijd opnemen tegen Ehlers/Wickler – de huidige nummer drie van de wereldranglijst – uit Duitsland.

EKB Speelschema v5 03 DEF Apeldoorn

Arnhem
Katja Stam & Raïsa Schoon sluiten hun groepsfase af in Arnhem. Na twee wedstrijden in Apeldoorn nemen ze het op woensdagavond op tegen Schneider/Kozuch uit Duitsland. Wie ook acte de préséance geven op het Marktplein in Arnhem zijn Brecht Piersma en Wies Bekhuis. Zij openen tegen de Poolse formatie Gruszczynska/Wachowicz. Het Nederlandse mannenteam dat in Arnhem zal verschijnen is Leon Luini en Christiaan Varenhorst. Zij nemen het in de poulefase onder meer op tegen de wereldranglijstaanvoerders en regerend Europees kampioenen  David Åhman en Jonathan Hellvig uit Zweden en de Oekraïners Sergiy Popov en Eduard Reznik.

EKB Speelschema v5 04 DEF Arnhem

Den Haag
Den Haag is het decor voor Parijsgangers Steven van de Velde en Matthew Immers. Zij starten hun EK op woensdagavond. De aftredende Robert Meeuwsen en zijn vaste partner Alexander Brouwer zijn eveneens ingedeeld in Den Haag. Zij nemen het op tegen onder meer sterke tegenstanders uit Italië en Polen. Mees Sengers en Dirk Boehlé – die zich via de Eredivisie Beach voor het EK kwalificeerden – zijn het derde Nederlandse mannenteam dat in Den Haag te bewonderen zal zijn. Naast de drie mannenkoppels spelen ook twee Nederlandse damesteams in Den Haag. Mila Konink & Desy Poiesz openen hun EK tegen titelverdedigers Hüberli/Brunner uit Zwitserland. Emi van Driel & Kirsten Bröring nemen het in Den Haag op tegen tegenstanders uit Oostenrijk, Litouwen en Noorwegen. Ook de Noorse olympisch kampioenen - een van de  favorieten voor een EK-medaille - Anders Mol en Christian Sørum zullen te bewonderen zijn in Den Haag. 

EKB Speelschema v5 02 DEF

Poulefase uitgespeeld
Het EK Beachvolleybal 2024 kent een noviteit. Anders dan bij de voorgaande edities spelen alle poulegenoten een keer tegen elkaar. Kortom, de poules worden uitgespeeld. Uit de acht poules (per gender) van vier teams gaan de eerste drie teams per poule door naar de laatste 24. Daarna volgen de achtste finales, kwartfinales, halve finales en finales.

Speelschema & tickets
Het volledige speelschema is terug te vinden in de ticketshop. De prijzen variëren van € 12,50 (ochtendsessie) tot € 30,- (finales). Daarnaast zijn speciale kids tickets (4 t/m 12 jaar) beschikbaar die in combinatie met een regulier ticket kunnen worden besteld. In Arnhem worden naast de reguliere tickets ook balkontickets en skyboxarrangementen aangeboden. 

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn