Speelschema olympisch kwalificatietoernooi Volleybaldames bekend

Speelschema olympisch kwalificatietoernooi Volleybaldames bekend

De Volleybaldames openen het olympisch kwalificatietoernooi (OKT) op dinsdag 7 januari tegen Azerbeidzjan. Daarna volgen op woensdag en donderdag poulewedstrijden tegen Bulgarije en Polen voordat op zaterdag 11 en zondag 12 januari de halve finales en de finale gespeeld worden. De acht teams die in Omnisport Apeldoorn in actie komen, strijden om 1 ticket voor de Olympische Spelen van Tokio 2020.

Het Europese OKT vormt de laatste mogelijkheid voor het Nederlands vrouwenteam om zich te plaatsen voor de Spelen van Tokio volgend jaar. Nederland is het hoogstgeplaatste team op de Europese ranglijst en voert daarom Poule A van het OKT aan. Concurrent Turkije, op het afgelopen EK nog te sterk voor Oranje in de kwartfinale, is het groepshoofd in Poule B.

Poule-indeling

Poule A:
Nederland (3)*
Bulgarije (7)
Polen (8)
Azerbeidzjan (11)

Poule B:
Turkije (4)
Duitsland (6)
België (9)
Kroatië (10) 

 *Tussen haakjes staat de plaats op de Europese ranglijst vermeld.

Formule
Er wordt gespeeld volgens het single round robin systeem, dat houdt in dat alle teams in de poule een keer tegen elkaar uitkomen. De teams die op plek één en twee eindigen, kruisen met de nummers 1 en 2 van de andere poule voor de halve finales die op zaterdag 11 januari om 17.15 uur en 20.45 uur worden gespeeld. De finale om het ene beschikbare ticket wordt op zondag 12 januari om 17.30 uur afgewerkt.

Speelschema
De vrouwen van Oranje, wier nieuwe bondscoach vanmiddag om 17.00 uur wordt gepresenteerd, spelen op de eerste drie dagen van de poulefase hun wedstrijden. Op alledrie de dagen wordt om half 8 gespeeld. De kaartverkoop gaat vanmiddag om 16.00 uur van start. 

Dinsdag 7 januari19.30 uurAzerbeidzjan - Nederland
Woensdag 8 januari19.30 uurBulgarije - Nederland
Donderdag 9 januari19.30 uurNederland - Polen

Het complete speelschema is hier te vinden

Kom de Volleybaldames aanmoedigen tijdens het olympisch kwalificatietoernooi in Omnisport Apeldoorn!
De vrouwen van Oranje hebben een doel, zij willen zich voor de tweede keer op rij plaatsen voor de Olympische Spelen. In 2016 behaalde de ploeg een vierde plaats, tijdens Tokio 2020 wil het team die prestatie overtreffen. Jij kunt ze steunen in hun jacht op dat ene beschikbare ticket! Kom van 7 tot en met 12 januari naar Apeldoorn en juich de Volleybaldames naar de winst! Lees hier hoe je erbij kunt zijn.

Foto: FotoHoogendoorn.nl

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×