Het nieuwe Eredivisie seizoen is alweer even onderweg, tijd om alle teams wat beter te leren kennen! In 'Speelster in the picture' vertellen verschillende Eredivisie speelsters over hun leven, hun doelen en het verloop van het seizoen. Lisanne Baak, middenspeelster van Sliedrecht Sport, stelt zich vandaag voor: "Mijn doelen zijn om individueel en als team beter te worden, én om een vaste en belangrijke waarde in het team te worden."

Lisanne Baak

Wie ben je?
"Mijn naam is Lisanne Baak, ik ben 25 jaar oud en ik ben midden bij Sliedrecht Sport Dames 1. Naast volleybal ben ik net afgestudeerd als arts-onderzoeker aan de Universiteit Utrecht."

Hoelang speel je al bij Sliedrecht Sport? Waar ben je je carrière begonnen?
"Seizoen 2019-2020 is mijn eerste seizoen bij Sliedrecht Sport. Hiervoor heb ik gespeeld bij Alterno, VV Utrecht en Inter Rijswijk. Mijn volleybalcarrière ben ik begonnen bij Volley2B in Bergschenhoek." 

Wat is jouw sterkste punt in het veld?
"De omloopaanval."

Wat is jouw grootste (volleybal)blunder?
"Dat was tijdens de laatste play-off wedstrijd in seizoen 2017-2018, die ik met Alterno op een woensdagavond bij VC Sneek speelde. We moesten de wedstrijd winnen om ons te plaatsen voor de finale om het landskampioenschap. We wonnen met 3-0, waarna de voorzitter na de wedstrijd met een fles champagne het veld op kwam. Op het moment dat ik met de fles achter mijn teamgenoten aan wilde rennen voor een champagnedouche gleed ik uit over de natte vloer en lag ik plat op mijn buik. Ik krijg het filmpje van deze blunder nog regelmatig toegestuurd door mijn teamgenoten van toen, genieten..."

Ben je tevreden met de resultaten van Sliedrecht Sport tot zover?
"Ja, ik ben heel tevreden met hoe het tot nu toe gaat. We hebben de Supercup tegen Apollo 8 gewonnen, net als vier van de vijf competitiewedstrijden. We staan echter pas aan het begin van de competitie. Er zijn genoeg dingen die beter kunnen, dus we moeten hard werken. Een hoop trainen dus!"

Wat is jouw doel dit seizoen?
"Mijn doelen zijn om individueel en als team beter te worden, én om een vaste en belangrijke waarde in het team te worden. Vanzelfsprekend willen we landskampioen worden en de Nationale beker winnen. Ik denk dat dit realistisch is met de kwaliteit die we in huis hebben. Daarnaast willen we kwalitatief goede wedstrijden neerzetten op Europees niveau, daar hebben we met Schwerin een mooie tegenstander voor geloot."

Welk moment uit je carrière is je het meest dierbaar?
"Ik kan niet een specifiek moment benoemen dat ik als hoogtepunt ervaar. Op het moment dat bij het team alles samenkomt, iedereen boven zichzelf uitstijgt en je door vechtlust en lef als collectief wint van een goede tegenstander, dan geniet ik. Dat was bijvoorbeeld het geval in de wedstrijd tegen Sneek (zie de blundervraag), maar ook toen we met VV Utrecht in de achtste finale van de Nationale beker wonnen van FAST (seizoen 2018-2019) of toen we met Alterno met 3-2 wonnen van Sliedrecht in de finalereeks om het landskampioenschap (seizoen 2017-2018)."

Wat wil je nog graag in je carrière bereiken?
"Mijn carrière-doel is het ontdekken waar mijn plafond ligt in het volleybal. Verder vind ik het ontzettend gaaf om met Sliedrecht in de Europese competitie te spelen en hoop ik hier in de toekomst meer ervaring op te doen. "

Geschreven door: Niels de Jager

Foto: Pim Waslander

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn