Speler in the picture: Bennie Tuinstra van SAMEN.Lycurgus

Speler in the picture: Bennie Tuinstra van SAMEN.Lycurgus

Het nieuwe Eredivisieseizoen is alweer even onderweg, tijd om alle teams wat beter te leren kennen! In 'Speler in the picture' vertellen verschillende Eredivisie spelers over hun leven, hun doelen en het verloop van het seizoen. Vandaag is het de beurt aan Bennie Tuinstra. Deze 19-jarige passer-loper maakte dit jaar de overstap van Tourcoing Lille naar SAMEN.Lycurgus: "Ik wil altijd iets bijzonders aan het publiek laten zien."

Bennie Tuinstra Website Formaat

Wie ben je?
"Mijn naam is Bennie Tuinstra, ik ben 19 jaar en passer-loper bij SAMEN.Lycurgus."

Hoe is jouw carrière tot nu toe verlopen? 
"Ik ben eerst begonnen met voetballen bij ONS Sneek, maar daar vond ik al snel niets aan. Via een kerstvolleybaltoernooi op school kwam de link naar VC Sneek tot stand. Als 13-jarige speelde ik al in Heren 2 en mocht ik af en toe invallen bij het eerste. Een jaar later kreeg ik de kans om intern op Papendal te gaan trainen en toen ik oud genoeg was, kreeg ik een plek in het Talentteam. Daarnaast heb ik al meerdere toernooien met Jong Oranje mogen spelen, waaronder het EK in 2018. 

Vorig jaar tekende in een contract bij Tourcoing Lille Métropole Volley-Ball in Noord-Frankrijk. Ik heb daar veel gespeeld en geleerd hoor, maar de cultuur van de club paste niet echt bij mij."

Waarom koos je voor SAMEN.Lycurgus?
"Ik had zin om een jaar tot mezelf te komen en een vertrouwde omgeving op te zoeken. Met mensen die ik ken om me heen en dan een jaar volle bak spelen. Familie is daarbij heel belangrijk, dat heb ik vorig jaar wel gemerkt. Ik heb de warmte, een knuffel en iets kunnen delen echt nodig. We hebben een hechte familieband en mijn ouders zullen altijd aanwezig zijn." 

Ben je tot nu toe tevreden over deze keuze? 
"Zeker! Ik heb het naar mijn zin. Het team is superleuk en we trainen hard. Ik wil hier laten zien wie ik ben en dat ik er niet op achteruit gegaan ben."

Wat is jouw sterkste punt in het veld?
"Ik ben allround goed en wil altijd iets bijzonders aan het publiek laten zien. Ik wil andere dingen laten zien dan normaal is. Bijvoorbeeld onmogelijke ballen nog willen redden of veel risico nemen bij een aanvallende bal. Soms ga je hiermee de mist in, maar soms ben je de held. Dat heb ik van jongs af aan al. Anders willen zijn dan de rest, speciaal willen zijn. De reactie daarop motiveert me heel erg."

Welk moment uit je carrière zal je nooit vergeten? 
"Tijdens het EK met Jong Oranje vorig jaar werd ik uitgeroepen tot beste passer-loper van het toernooi, dat was heel bijzonder!"

Wat is jouw doel dit seizoen? 
"Ik ben pas tevreden als ik de mensen heb laten zien wat ik kan en als we weer landskampioen zijn. Ons team is een jonge groep met veel energie. Er zit zoveel potentie in. We springen hoog en slaan hard."

Foto: Robert van de Gevel (actiefoto)

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×