Speler in the picture: Bram Berger van Advisie-SSS

Speler in the picture: Bram Berger van Advisie-SSS

Het nieuwe Eredivisie seizoen is alweer even onderweg, tijd om alle teams wat beter te leren kennen! In 'Speler in the picture' vertellen verschillende Eredivisie spelers over hun leven, hun doelen en het verloop van het seizoen. Vandaag is het de beurt aan Bram Berger. Deze 18-jarige passer/loper begon twaalf jaar geleden met volleyballen bij SSS en maakte dit jaar de overstap naar Advisie-SSS Heren 1: "Aan het einde van het seizoen wil ik dat iedere tegenstander weet wie ik ben."

Bram Berger

Waarom ben je gaan volleyballen? 
"Zowel mijn ouders, broers en zussen zijn volleyballers, het was dus ook niet meer dan logisch. Ik vond het daarnaast ook gewoon een leuke sport en ging er puur voor mijn plezier op. Ik heb eigenlijk tot vorig jaar altijd gevolleybald omdat ik het een leuke hobby vond. Ik wilde gewoon leuk met mijn vrienden samen spelen."

Je maakte dit jaar de overstap van SSS Heren 2 naar Heren 1, hoe is dit gegaan? 
"Ivo Martinovic, de trainer van Heren 1 vorig jaar, vroeg afgelopen seizoen of ik wilde meetrainen en dat wilde ik wel eens proberen. Eigenlijk dacht ik toen pas voor het eerst na over spelen in Heren 1. Gedurende het seizoen realiseerde ik me steeds meer dat ik graag die stap wilde zetten. Ik heb Olaf, de huidige trainer, geappt, met hem gesproken en hij dacht dat ik het aan zou kunnen."

Wat is jouw doel dit seizoen? 
"Ik ben benieuwd naar waar mijn plafond ligt. In het begin was het trainen zwaar, maar nu doe ik gewoon met iedereen mee en merk ik dat ik, zeker in de sportschool, snel progressie boek. Mijn doel is dat aan het einde van dit seizoen iedere tegenstander weet wie ik ben en dat ze denken: die scoort vandaag twintig ballen. Ik wil stabiel worden."

Hoe zie je de toekomst voor je?
"Het is super fijn in Barneveld en ik kan hier vijf keer in de week trainen. Ik heb geen idee hoe het elders is, maar daar houd ik me ook niet mee bezig."

Wat vind je zo fijn aan Advisie-SSS?
"De thuisdagen zijn heerlijk. In de hal eten, bij Heren 2 kijken, kopje koffie en dan in de kleedkamer de muziek aan. Het liefst begin ik zo snel mogelijk met de wedstrijd. Het zou mooi zijn als we de tribunes vol krijgen. We steken er veel tijd in en dat geeft toch voldoening. Het is extra leuk omdat ik iedereen ken. Dit is mijn vereniging."

Foto: Advisie-SSS / fotohoogendoorn.nl 

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×