Speler in the picture: Maus Smeets

Speler in the picture: Maus Smeets

Het eredivisieseizoen is weer begonnen en daarom is het de hoogste tijd om de hoofdrolspelers uit te lichten. Ze vertellen over hun persoonlijke ambities voor dit seizoen, de prestaties tot nu toe, hun rol in de kleedkamer en nog veel meer. Deze week is het woord aan Maus Smeets, passer/loper van FAST.

De selectie van FAST heeft in het ‘zomerreces’ diverse veranderingen ondergaan. Als een van de eerste nieuwe aanwinsten is de Arnhemse Maus Smeets (28) geïntroduceerd. Zij heeft de overstap gemaakt van Topdivisionist Seesing Personeel Orion (Doetinchem) naar de ploeg met de thuisbasis in Gennep en Sint Anthonis.  

Omdat zij zelf de stap hogerop wilde maken, heeft Smeets contact gezocht met FAST. Na enkele trainingen hebben beide partijen de knoop doorgehakt en werd de overgang naar FAST bezegeld. Maus is naar FAST gekomen als passer/loper, en windt daar geen doekjes om: “Het is de positie waarop ik bij de vorige clubs gespeeld heb, en het is ook mijn favoriete positie in het veld.” 

Hoe gaat het dit seizoen? 

“Ik ben naar FAST gekomen om voor mijzelf de lat hoger te leggen. Dat het meer inspanning kost, is logisch. Ik train hier één keer vaker dan bij Orion, dat vind ik meevallen. Maar de week met de midweekse wedstrijd tegen Talent Team Papendal was pittig. Ik heb toen zes dagen gevolleybald. Maar verder ben ik zeer tevreden, ik maak stappen, en kan volleybal goed combineren met mijn werk'', vertelt Maus.

Wat zijn jouw persoonlijke ambities dit seizoen? 

Een uitgestippeld plan heeft Maus Smeets niet. “Nee, zoals ik zei, wil ik stappen maken. Het voornaamste is dat ik een speelster word die aanvallend en in het achterveld het eredivisieniveau aankan. Ik wil verder een goede teamplayer zijn, en van grote waarde zijn voor het team. Als ik zelf weet dat ik er alles aan heb gedaan mijn beste spel te laten zien, dan ben ik tevreden.” Met deze instelling wil Maus bijdragen aan een goed seizoen met FAST, dat na vijf wedstrijden keurig tweede staat. Er wordt bij FAST niet een plaats in de eindklassering voor ogen gehouden. “Een plaats bij de eerste zes is mooi, maar we willen vooral stappen gaan maken. En dat doen we door uit te gaan van onze eigen kracht”, legt Maus uit. 

Welke rol heb je in de kleedkamer? 

Een specifieke rol in de kleedkamer heeft Maus niet, en die ambieert zij ook niet: “Bij ons gaat alles erg relaxed. Maar zodra de staf erbij komt focussen we ons volledig op de wedstrijd.”

Wat is je hoogtepunt tot zover bij je huidige club? 

Smeets: “In de korte periode bij FAST vond het hoogtepunt mijn debuut in de eredivisie voor het publiek in Gennep. Vorige week zondag speelden we bovendien de eerste wedstrijd in Sint Anthonis. Ook daar is het publiek heel meelevend. Mijn persoonlijke hoogtepunt in mijn huidige volleybalcarrière is het kampioenschap met PDK Huizen in de eerste divisie.”

Welke wedstrijd zou je nog wel eens over willen spelen? Waarom? 

“Al jaren ga ik met een vriendengroep naar meerdere 3x3 beachvolleybaltoernooien in Frankrijk. Afgelopen zomer wonnen we de finale in Dinard, dat was een mooie wedstrijd!”, sluit Maus af.

Foto: Theo Peeters Fotografie

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×