De dames van Springendal Set-Up’65 hebben hun beste niveau voor de slotfase van het seizoen bewaard. In de reguliere competitie presteerde de ploeg uit Ootmarsum wisselvallig, met zowel knappe overwinningen als onnodige nederlagen. Maar in de kampioenspoule laten ze zien dat ze voor de titel gaan. Tegen FAST werd het zaterdagavond in eigen huis 3-1 en dat was de vierde zege op rij in de play-offs.

Het was een interessant speelschema voor de ploeg van de jonge, ambitieuze trainer Lesley de Jonge. De kampioenspoule werd namelijk met maar liefst vier thuisduels op een rij gestart. Een uitgelezen kans om er meteen vol voor te gaan en een goede uitgangspositie te creëren in de strijd om een finaleplek. De ploeg zal na vier overwinning nu vol vertrouwen verder gaan en vormt op dit moment de te kloppen ploeg.

In eigen huis won Springendal Set-Up’65 eerst van Eurosped en daarna moest ook Zwolle er aan geloven. In de derde thuiswedstrijd lieten de dames uit Ootmarsum wederom hun kracht zien tegen Sneek. Zou het lukken, een vierde zege en daarmee een bijzonder knappe start in de play-offs? 

Jazeker! Alleen in de tweede set kwam de thuisploeg even in de problemen, die wist FAST met 23-25 nipt te veroveren. Maar verder liet de thuisploeg het niet komen. De volle buit, drie punten, werd in huis gehouden en daardoor staat Springendal Set-Up’65 nu op de tweede plek in de kampioenspoule.

 Slechts twee punten achter de grote favoriet, Sliedrecht Sport. Aanstaande zaterdag staat de topper tussen die twee ploegen op het programma. De regerend landskampioen kan z’n borst natmaken, want er komt een ploeg op bezoek die in topvorm is.

Uitslagen kampioenspoule eredivisie dames:

Springendal Set-Up’65 - FAST 3-1 (25-20, 23-25, 25-17, 25-15)
Regio Zwolle Volleybal - Sliedrecht Sport 1-3 (25-22, 21-25, 20-25, 12-25) VC Sneek - Eurosped 3-1 (25-23, 27-25, 20-25, 26-24)

 

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn