De volleybalsters van Springendal Set-Up'65 hebben zich voor kampioenspoule geplaatst na een simpele 3-0 zege op Peelpush. De ploeg van trainer Lesley de Jonge speelde voor het eigen publiek in Ootmarsum zeer overtuigend en liet daarmee zien dat ze in de play-offs thuishoren. De komende weken gaan ze met vijf andere ploegen strijden om de landstitel.

Peelpush begon nog goed aan de laatste reguliere competitiewedstrijd en kwam op een 0-3 voorsprong, maar daar schrok de thuisploeg niet van. De Ootmarsumse speelsters bleven kalm en namen de regie alsnog over. En hoe. Door onder meer drie aces van Kiki von Piekartz en een sterk blok van Daphne Giesselink werd de set gewonnen met 25-20.

Dat gaf de thuisploeg vertrouwen en het spel werd steeds overtuigender. Tot 6-6 ging het nog gelijk op in de tweede set, maar daarna serveerde Marianne het Lam-Scholten ijzersterk en liep de thuisploeg uit naar 15-6. Een ruime voorsprong bood trainer De Jonge de kans om Kirsten Oude Luttikhuis haar rentree te laten maken. Ze scoorde meteen en liet zien dat ze nog steeds van waarde kan zijn. De set werd met 25-18 gepakt.

De Ootmarsumse ploeg stond daardoor op de drempel van de kampioenspoule. Nog een set winnen en plaatsing was een feit. Dat motiveerde extra in de derde set. Even ging het gelijk op, maar de service van Von Piekartz en Shanlee McLennan maakte in deze set het verschil: 25-13. Door de overwinning eindigt Set-Up de reguliere competitie op de felbegeerde zesde plek.