Katja Stam en Raïsa Schoon hebben één van hun drie poulewedstrijden gewonnen op het Elite 16-toernooi in Gstaad. Dit resultaat levert hen de derde plek in de poule op en een plaats in de knock-outfase. Morgen strijden ze voor een plek in de kwartfinale.

Katja Stam en Raïsa Schoon begonnen de poulefase in Gstaad met een overtuigende overwinning op Laura Ludwig en Louisa Lippmann uit Duitsland, die zich via de kwalificatie voor het hoofdtoernooi hadden geplaatst. In de openingsset scoorden Stam en Schoon drie keer zoveel punten (21-7) als hun Duitse tegenstanders, die geen grip op de wedstrijd kregen. Stam en Schoon openden de tweede set met vier opeenvolgende punten en wisten ook deze set overtuigend te winnen. Ondanks dat Duitsland drie matchpoints wegwerkte, sloeg Schoon bij het vierde matchpoint toe voor een 21-16 overwinning.

In hun tweede duel stonden ze vervolgens tegenover het Braziliaanse koppel Agatha/Rebecca. De eerste set ging lang gelijk op, maar bij een stand van 17-18 scoorden de Brazilianen drie punten op rij voor de setwinst. In de tweede set kregen Stam en Schoon twee kansen om de stand weer gelijk te trekken, maar zagen het Braziliaanse koppel langszij komen en de set met 21-23 winnen, waarmee ze de overwinning veiligstelden.

Valentina Gottardi en Marta Menegatti uit Italië waren de laatste tegenstanders in de poulefase. Net als Stam en Schoon hadden ze van Duitsland gewonnen, maar verloren van Brazilië. Hoewel de Nederlanders de vorige vijf ontmoetingen wonnen, was Italië vandaag voor het eerst te sterk met 19-21 en 18-21. Hiermee claimden de Italianen de poulewinst, aangezien Brazilië hun laatste duel met 2-1 verloor van Duitsland. Op basis van set- en puntenratio eindigden Stam en Schoon als derde - net boven Ludwig/Lipmmann - en gaan ze door naar de round of 12.

Uitslagen
Stam/Schoon - Ludwig/Lippmann 2-0 (21-7, 21-16)
Stam/Schoon - Agatha/Rebecca 0-2 (17-21, 21-23)
Stam/Schoon - Gottardi/Menegatti 0-2 (19-21, 18-21)

Programma

DagTijdTeams
za 6 juni10.00 uurVergé-Dépré A./Mäder (SWI) - Stam/Schoon

De wedstrijden zijn (betaald) te volgen op Volleyballworld.TV & ViaPlay.com

Foto: FIVB

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn