Er zijn nog twee Nederlandse teams in de race op het WK Beach. Katja Stam en Raïsa Schoon wonnen de achtste finales in twee sets van Amerika. Stefan Boermans en Yorick de Groot plaatsten zich ten koste van Matthew Immers en Steven van de Velde voor de kwartfinale. Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen werden uitgeschakeld door Zweden.

In Mexico werd vannacht de round of 16 afgewerkt, waarin Katja Stam en Raïsa Schoon het opnamen tegen de Amerikaanse Terese Cannon en Megan Kraft. Het Nederlandse koppel werkte in de eerste set een achterstand van vier punten weg, om de set vervolgens met 18-21 te winnen. In de tweede set namen Stam en Schoon direct een 0-3 voorsprong, die ze verder uitbouwden. De overwinning kwam geen moment in gevaar en met 17-21 plaatsten Stam en Schoon zich voor de kwartfinale. Voor een plek bij de laatste vier moeten ze vannacht langs Ana Patrícia en Duda uit Brazilië, de regerend wereldkampioenen én de huidige nummer 1 van de wereldranglijst. Twee weken geleden stonden de duo's nog tegenover elkaar op het Elite 16-toernooi in Parijs. Dat duel werd met 2-0 gewonnen door Brazilië.

Het Nederlandse onderonsje tussen Stefan Boermans/Yorick Groot en Matthew Immers/Steven van de Velde werd vannacht in drie sets beslist. De eerste set ging met 21-18 naar Boermans/De Groot, waarna hun landgenoten overtuigend de tweede set binnenhaalden: 16-21. In de allesbeslissende set slaagden Boermans en De Groot erin een gat van drie punten te slaan (9-6), wat Inmers en Van de Velde niet meer goed konden maken. Boermans en De Groot claimden de overwinning met 15-13 en verdienden zo een plek in de kwartfinale, terwijl Immers en Van de Velde het toernooi op de negende plek eindigen.

In de kwartfinale zullen Boermans en De Groot het opnemen tegen de Zweedse David Åhman en Jonatan Hellvig. De tweevoudig Europees kampioenen waren in de round of 16 verantwoordelijk voor de uitschakeling van Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen. Åhman en Hellvig pakten de overwinning met duidelijke cijfers: 13-21 en 11-21. Het Nederlandse duo, dat tien jaar geleden wereldkampioen werd, moet dit keer genoegen nemen met een negende plek.

Uitslagen
Cannon/Kraft - Stam/Schoon 0-2 (18-21, 17-21)
Brouwer/Meeuwsen - Åhman/Hellvig 0-2 (13-21, 11-21)
Boermans/De Groot - Immers/Van de Velde 2-1 (21-18, 16-21, 15-13)

Programma kwartfinales

Dag

Tijd (NL)

Teams

Za 14 oktober

03.00 u

Boermans/De Groot- Åhman/Hellvig (SWE)

Za 14 oktober

05.00 u

Ana Patrícia/Duda (BRA) - Stam/Schoon

Livestreams
De wedstrijden zijn te volgen via Volleyballworld.tv

Foto: BSR Agency

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn