Katja Stam/Raïsa Schoon en Alexander Brouwer/Robert Meeuwsen hebben zich vandaag geplaatst voor de halve finale van de BetCity Royal Championships Queen & King of the Court. Lees verder voor de resultaten van de andere Nederlandse koppels!

Luini en De Groot met gouden bal naar kwartfinale
Bij de heren stond er vandaag nog één Group Stage op het programma. Deze werd gedomineerd door Leon Luini en Yorick de Groot. De zilveren medaillewinnaars van het EK wonnen alle drie de rondes en nemen een gouden bal mee naar de kwartfinale, die ze in mogen zetten om een punt opnieuw te spelen.

Vervolgens kregen de teams die zich gisteren niet direct voor de kwartfinale wisten te plaatsen een herkansing in de play-offs. Hierin waren de Nederlandse duo’s succesvol: zowel Mees Sengers en Dirk Boehlé als Brecht Piersma en Emi van Driel bemachtigden via deze weg alsnog een ticket voor de kwartfinale. Na een derde plek in de play-off eindigde het toernooi vandaag voor Emma Piersma en haar gelegenheidspartner Isabel Schneider.

Stam en Schoon rechtstreeks naar halve finale

In de avond werden vier kwartfinales afgewerkt op het Afrikaanderplein en Henegouwerplein. Katja Stam en Raïsa Schoon lieten opnieuw een sterke indruk achter: met 15 punten eindigden ze bovenaan en daarmee hebben ze zich direct geplaatst voor de halve finale. Ook Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen hebben een ticket in handen voor de halve eindstrijd. Met 15 punten wonnen ze kwartfinale B. Steven van de Velde en Matthew Immers werden tweede en spelen morgen de tweede ronde van de kwartfinale, net als de koppels die op de derde en vierde plek eindigden. De nummers 5 krijgen nog een herkansing in de play-offs.

Morgen is het eerst de beurt aan Wies Bekhuis/Desy Poiesz en Brecht Piersma/Emi van Driel. Zij spelen morgen om 15.05 uur de eerste ronde van de kwartfinale. Luini en De Groot komen om 16.25 uur in actie. Bekijk het volledige speelschema op de website van Queen & King of the Court.

Bestel kaarten!
Nog geen kaarten voor de Royal Championships? Bestel dan hier je tickets! Alle wedstrijden zijn ook (betaald) te volgen via kotc.tv.

Foto: Pim Waslander

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn