Katja Stam en Raïsa Schoon en Steven van de Velde en Matthew Immers hebben zich vandaag geplaatst voor de halve finale van het Elite16 in het Portugese Espinho. Beide duo’s duo stonden geen set af op het strand van Praia da Baía.

Zowel Stam/Schoon als Van de Velde/Immers sloten de poulefase af als groepshoofd. Hierdoor konden zij de ‘Round of 12’ overslaan en waren zij rechtsreeks geplaatst voor de kwartfinale.

Stam/Schoon nam het op tegen Tina Graudina en Anastasija Samoilova. Het Letse koppel had een wedstrijd meer nodig om bij de kwartfinale uit te komen. Eerder op de dag wonnen zij in drie sets van de Italiaanse combinatie Valentina Gottardi en Marta Menegatti. 

De laatste ontmoeting tussen Stam/Schoon en Graudina/ Samoilova werd na drie sets gewonnen door het Letse koppel. Dat was tijdens het Elite16 in Uberlandia in 2023. De Letse dames zijn momenteel terug te vinden op plek 12 van de wereldranglijst.

In Espinho had Stam/Schoon vandaag het betere van het spel. Op de belangrijke momenten was het duo goed bij de les. Mede door goede servicebeurten van Raïsa Schoon en sterke blokkeringen van Katja Stam werd de winst betrekkelijk eenvoudig veiliggesteld.

Stam/Schoon treft in de halve finale het Amerikaanse duo Nuss/Kloth, de nummer twee van de wereld. In de poulefase wist Stam/Schoon het duo na drie sets te verslaan (17-21, 23-21, 15-9).

Stam/Schoon –  Graudina/ Samoilova: 2-0 (21-18, 21-19)

Van de Velde/Immers stond in de kwartfinale tegenover het Pools duo Michal Bryl/Bartosz Losiak. Dat duo versloeg in Espinho Boermans/De Groot in de poulefase in twee sets. De wedstrijd tussen Van de Velde/Immers en Bryl/Bartosz toonde gelijkenissen met de kwartfinale van Stam/Schoon. Ook Van de Velde/Immers was scherper op de belangrijke momenten.

In de halve finales treft Van de Velde/Immers de Duitsers Nils Ehlers en Clemens Wickler. Dat team staat momenteel op plek 5 van de wereldranglijst. Ook Ehlers/ Wickler versloeg Boermans/De Groot in de groepsfase in Espinho.

Van de Velde/Immers – Bryl/Losiak: 2-0 (21-18, 21-19) 

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn