De Nederlands kampioenen Katja Stam en Raïsa Schoon blijven winnen in het vierlandentoernooi Nations Clash in het Duitse Düsseldorf. Het jonge tweetal versloeg op de tweede dag het sterke Duitse duo Borger/Süde. Verder was er winst en verlies voor de Nederlandse mannenduo’s en pakten Sanne Keizer en Madelein Meppelink een 2-0 overwinning op het andere Duitse team Bieneck/Schneider.

Op donderdag hadden Katja Stam en Raïsa Schoon al opzien gebaard door de nr.1 van de Europese ranking Betschart/Hüberli en de Europees kampioenen Heidrich/Vergé-Dépré te verslaan, op vrijdag zetten ze hun opmars kracht bij door ook de nr. 10 van de olympische plaatsingslijst Karla Borger en Julia Sude met 2-0 (22-20, 21-18) te verslaan. De commentatoren op de Twitch-stream zijn vol lof en zijn “verliefd” op het verdedigende spel dat Schoon tentoonspreidt. Ze bombardeerden de twee jonge Nederlandsen tot favoriet na drie zeges op rij.

Stam Schoon1
Katja pass
Stam service
Schoon

Mede door de drie zeges van Stam/Schoon en het feit dat Sanne Keizer en Madelein Meppelink vandaag overtuigend wonnen van Tori Bieneck en Isabel Schneider (21-14, 21-15) gaat Nederland fier aan de leiding van het vierlandentoernooi. Vijf overwinningen in zes wedstrijden. Op de tweede plaats staat Zwitserland, gevold door Duitsland en op de laatste plaats staat het combinatieteam Tsjechië/Zwitserland.

Zaterdag staan er voor de vrouwen ieder weer twee duels op het programma, eerst volgt de tweede wedstrijd tegen Duitsland waarbij ze de andere duo’s treffen. ’s Avonds speelt Keizer/Meppelink tegen de Tsjechische Kvapilová en Kubíčková, terwijl Stam/Schoon de Zwitserse Böbner en Zoe Vergé-Dépré ontmoet.

Mannen
In het begin van de middag speelden de mannen hun tweede ronde tegen Oostenrijk, van wie zij donderdag de eerste partij hadden gewonnen. Nu grepen beide Nederlandse teams naast de overwinning, Nederlands kampioenen Jasper Bouter en Ruben Penninga verloren van Hörl/Pristauz (21-17, 21-16). Christiaan Varenhorst en Steven van de Velde moesten nipt hun meerdere erkennen in Doppler/Horst (21-13, 15-21, 15-11).

Vrijdagavond ging het tegen Duitsland stukken beter. Eerst versloegen Bouter en Penninga de vice-wereldkampioen Julius Thole die niet met zijn vaste partner Clemens Wickler speelt, maar met Dan John. Het werd 2-0 (21-16, 26-24). Tegen het tweede Duitse team van Nils Ehlers en Yannick Harms hadden Varenhorst en Van de Velde zich voorgenomen alleen te focussen op hun eigen spel en druk op service te geven. Dat pakte goed uit en ze wonnen met 21-18, 21-16.

Nederland gaat bij de mannen ook aan de leiding met vier overwinningen uit zes wedstrijden gedeeld met Zwitserland. Zaterdag treffen de BTN’ers de andere Duitse opponenten. Alle wedstrijden zijn live te volgen op Twitch.

Speelschema zaterdag

Tijd

Team 1

Team 2

11:00

Heidrich/Vergé-Dépré

Kvapilová/Kubíčková

12:00

Betschart/Hüberli

Böbner/Vergé-Dépré

13:00

Bieneck/Schneider

Stam/Schoon

14:00

Borger/Sude

Meppelink/Keizer

15:00

Hörl/Pristauz

Krattiger/Breer

16:00

Doppler/Horst

Heidrich/Gerson

17:00

Ehlers/Harms

Bouter/Penninga

18:00

Thole/John

Varenhorst/Van De Velde

19:00

Bieneck/Schneider

Betschart/Hüberli

20:00

Borger/Sude

Heidrich/Vergé-Dépré

21:00

Meppelink/Keizer

Kvapilová/Kubíčková

22:00

Stam/Schoon

Böbner/Vergé-Dépré

Foto: Instagram New Beach Order

Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×