Katja Stam en Raïsa Schoon hebben één van hun drie poulewedstrijden op de Beach Pro Tour Finals gewonnen. Of dat genoeg is voor een plek in de knock-outfase van het toernooi is afhankelijk van het resultaat van het duel tussen Australië en Brazilië.

Voorafgaand aan de start van het toernooi, moesten de Zwitserse Nina Brunner en Tanja Hüberli zich noodgedwongen terugtrekken vanwege een last-minute blessure. Hierdoor bestond de poule van Katja Stam en Raïsa Schoon nog slechts uit vier teams. Van deze teams zouden de beste drie zich kwalificeren voor de knock-outfase.

Stam en Schoon openden hun campagne gisteren tegen Taliqua Clancy en Mariafe Artacho uit Australië. De eerste set werd nipt gewonnen door de Australiërs, en ook in de tweede set ging het gelijk op. Tot aan 16-16 gaven beide teams elkaar weinig toe, maar dankzij vijf opeenvolgende punten wist Stam/Schoon de set overtuigend binnen te halen. In de beslissende derde set maakte Mariafe het verschil met een indrukwekkende servicebeurt, die van 7-7 tot 14-7 duurde. Hoewel Stam en Schoon het verlies nog met één punt konden uitstellen, behaalden Mariafe/Clancy uiteindelijk de overwinning met een score van 15-8.

Vandaag stonden de laatste twee poulewedstrijden op het programma. Als eerste kwamen Stam en Schoon in actie tegen de Braziliaanse Tainá Bigi en Victoria Lopes, die een wildcard van de organisatie hadden ontvangen. Op woensdag hadden ze voor een verrassing gezorgd door de bronzen medaillewinnaars van het WK, Taryn Kloth en Kristen Nuss, in twee sets te verslaan. De Brazilianen waren echter niet opgewassen tegen Stam en Schoon, die het duel met 15-21 en 18-21 naar zich toetrokken. Tegen Nuss/Kloth kon het Nederlandse koppel zich later op de dag verzekeren van een plaats in de knock-outfase, maar dat gebeurde niet. Stam/Schoon verloor het duel in twee sets (21-15, 21-15) en is nu afhankelijk van het resultaat in de strijd tussen Brazilië en Australië. Die wedstrijd wordt vrijdagmiddag om 13.00 uur (Nederlandse tijd) gespeeld. Wanneer Australië het duel wint, plaatsen ook Stam en Schoon zich voor de volgende ronde. Als Brazilië wint, zal de set- en puntenratio doorslaggevend zijn. Die wedstrijd wordt vrijdagmiddag om 13.00 uur (Nederlandse tijd) gespeeld.

Uitslagen
Mariafe/Clancy
- Stam/Schoon 2-1 (21-19, 16-21, 15-8)
Tainá/Victoria - Stam/Schoon 0-2 (15-21, 18-21)
Nuss/Kloth
- Stam/Schoon 2-0 (21-15, 21-15)
Stam/Schoon
- Hüberli/Brunner 2-0 (21-0, 21-0)

Foto: FIVB

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn