Katja Stam en Raïsa Schoon zijn het beachvolleybalseizoen goed begonnen. Het duo veroverde zondagavond goud op het Elite 16-toernooi van Doha. In de finale klopten ze Nina Brunner en Tanja Hüberli uit Zwitserland in drie sets: 20-22, 21-14 en 15-11.

In de openingsset ging het lang gelijk op tussen de twee koppels, maar halverwege de set wist het Zwitserse duo een gat van drie punten te slaan: 14-17. Bij een stand van 17-18 kreeg Hüberli last van een blessure en een punt later (17-19) vroeg het Zwitserse duo een medische time-out aan. Hüberli had zichtbaar pijn, maar besloot door te spelen. Uiteindelijk maakte de Zwitsers het op hun tweede setpunt af: 20-22. De hoge foutenlast aan Nederlandse zijde (8 onnodige fouten) werd Stam en Schoon in deze set fataal.

Het Nederlandse duo begon de tweede set met een 4-1 voorsprong en wist die met veel servicedruk verder uit te bouwen naar 10-4. Stam en Schoon kwamen deze set geen moment in de problemen en met 21-14 trokken ze de stand weer gelijk. Het koppel had hun beste spel bewaard voor de derde set, waarin ze direct de leiding namen: 4-0. De Zwitsers kwamen nog terug tot 7-7, maar met een aantal prachtige verdedigingsacties van Schoon zette de Nederlanders een sterke eindsprint in. Het duo creëerde vijf setpunten, waarvan ze de derde verzilverde: 15-11.

Bekijk hier de highlights van de finale.

Uitslag
Stam/Schoon - Brunner/Hüberli 2-1 (20-22, 21-14, 15-11)

Foto: FIVB

Bekijk ook eens

Live

Wie blijft er in de race voor de Nationale Beker?

Kijk hier mee!

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×