Stefan Boermans en Yorick de Groot hebben vanavond de zilveren medaille veroverd op de King of the Court Finals 2021 in Doha. Het goud ging naar de thuis spelende Ahmed Tijan en Cherif Younousse. David Åhman en Jonatan Hellvig uit Zweden wonnen brons.

Stefan Boermans en Yorick de Groot van Beachvolleybal Team Nederland wonnen de eerste ronde van de finale met 10 punten. De tweede ronde overleefden ze ternauwernood, met 4 punten bleven ze Krattiger / Breer (3 punten) uit Zwitserland nipt voor.

In de derde en laatste ronde van de finale namen de thuisfavorieten Ahmed / Cherif al snel een ruime voorsprong. De finale leek gespeeld maar Boermans en De Groot kwamen steeds dichterbij en kregen in de laatste minuten zelfs de kans om op gelijke hoogte te komen met de Qatari. De Nederlanders verzuimden deze kans echter te benutten, waardoor Qatar de zege kon veiligstellen.

Na de winst van het viersterrentoernooi van Gstaad en de zilveren medaille op het EK Beachvolleybal, bevestigen Boermans en De Groot opnieuw dat zij thuishoren in de elite van het internationale beachvolleybal.

Ruben Penninga en Leon Luini werden uitgeschakeld in de play-off van de groepsfase (tweede ronde). Alexander Brouwer en de Rus Oleg Stoyanovskiy, twee wereldkampioenen, overleefden zelfs de eerste ronde van de groepsfase niet.

Bij de vrouwen werden Desy Poiesz en Leanne van Vegten in eerste ronde van de halve finale uitgeschakeld. Het Duitse team Schneider / Ittlinger eiste het goud op in Doha in het vrouwentoernooi.

Foto: Pim Waslander / Sportworx

Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×