Ook Draisma Dynamo is begonnen aan een Europese campagne. De Apeldoornse ploeg speelt dit seizoen op het derde niveau in Europees bekerverband: de Challenge Cup. De heren van trainer/coach Redbad Strikwerda begonnen sterk met een 3-0 zege op bezoek bij Caldas de Rainha.

In Portugal had Draisma Dynamo de hele wedstrijd het spel volledig onder controle. Het werd wel enigszins spannend, maar op de belangrijke momenten maakte de individuele klasse van de Apeldoornse spelers het verschil.

De eerste set werd met 23-25 gewonnen en de tweede ging ook met minimaal verschil naar Dynamo: 25-27. In de slotfase van de set lieten de Nederlanders hun kracht zien. 

Het verzet van de Portugezen was verbroken bij de 0-2 achterstand in sets. In de derde set denderde Draisma Dynamo over de thuisploeg heen en dankzij uitblinkers Nico Manenschijn en Maikel van Zeist werd het een mooie 3-0 zege. De laatste set eindigde in 19-25.

Op 6 december staat de return op het programma in Apeldoorn, Dynamo heeft dan aan twee gewonnen sets voldoende om zich te plaatsen voor de achtste finale in de Challenge Cup.

Foto: Jolien Banda Fotografie

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn