Stubbe en Van Iersel gaan voor poulewinst in Apeldoorn

Stubbe en Van Iersel gaan voor poulewinst in Apeldoorn

Joy Stubbe en Marleen van Iersel hebben ook hun tweede poulewedstrijd op het DELA EK Beachvolleybal gewonnen. De Nederlandse dames waren met 2-0 (21-17 en 21-17) te sterk voor de jonge Russinnen Bocharova en Voronina, die afgelopen zondag nog wereldkampioen onder 19 jaar werden. Van Iersel: “Dit was weer een prima wedstrijd, we bleven rustig en doen ons ding. Nu op naar vanavond, we gaan vol voor de poulewinst om lekker hier in Apeldoorn te blijven.”

Het begin van de wedstrijd was nog voor Stubbe en Van Iersel, die op 10-7 kwamen dankzij goed serverend werk. Maar de Russinnen kwamen dankzij een sterke fase terug en namen vooral dankzij het sterke blok zelfs een voorsprong van 11-14. Het moment voor een time-out voor de Nederlandse dames. Nu de time-out kwamen ze gretig het veld op en vochten zich naar een nieuwe voorsprong van 18-15 na een mooie ace van Van Iersel. De voorsprong werd niet meer uit handen gegeven en de set werd met 21-17 gewonnen.

In de tweede set begonnen de talentvolle Russinnen erg sterk. Ze namen snel een voorsprong van 4-7, maar de Oranje dames bleven ook bij een achterstand kalm. Na twee geweldige aces van Van Iersel stond het plots weer 15-14 en vluchtten de jonge Russinnen in een time-out. Stubbe keek goed en via twee tactisch geplaatste ballen stond het 19-17. Een geweldige redding in het achterveld en een ace zorgden voor de winst: 21-17.

De Nederlandse dames zijn dankzij hun tweede overwinning al zeker van de volgende ronde op het DELA EK Beach, maar ze willen meer. Van Iersel: “Dit is weer een lekkere, prima overwinning. We merkten dat die jonge meiden goed kunnen spelen, je moet ze geen ruimte geven. We speelden ons eigen spel netjes en legden later in de sets meer druk. Dan pak je ze terug en maakten we het rustig af. Vanavond gaan we weer knallen in dit sfeervolle stadion want we willen de poulewinst pakken en direct door naar de achtste finale.”

Ook Stubbe was blij met het stabiele spel. “De jonge Russinnen spelen heel netjes en super technisch, maar we wisten dat als we rustig ons spel bleven spelen er kansen kwamen. We hebben dan geduld in de set en weten dat het nog komt. Je hoeft niet vanaf het eerste punt vol te knallen/ We groeien in sets en dat is erg efectief.” Ze hoopt dat vanavond tegen het andere Russische team weer te laten zien. “We gaan weer met dezelfde instelling en focus het veld in vanavond, dat is weer een compleet nieuwe wedstrijd. We gaan alles geven voor de poulewinst.” 

Bloem en Sinnema ook sterk

Ook Laura Bloem en Jolien Sinnema zijn hard op weg om poulewinnaar te worden. De dames van Beachvolleybal Team Nederland wonnen vanmiddag weer op overtuigende wijze. Ze waren met 21-14 en 21-17 te sterk voor de Zwitserse zusjes Verge Depre.

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×