Supercup ook dit jaar voor VC Sneek

Supercup ook dit jaar voor VC Sneek

VC Sneek heeft zondag de Supercup gewonnen door Sliedrecht Sport te verslaan. De ploeg van Petra Groenland kwam met 0-2 in sets achter, maar wist de wedstrijd knap om te draaien naar een 3-2 winst en veroverde net als vorig jaar de eerste hoofdprijs van het nieuwe volleybaljaar.

Beide teams gingen gelijk op in de openingsfase van de eerste set, een fout aan Sneker zijde leverde een eerste echte voorsprong op voor Sliedrecht Sport (5-7). De blauwwitten waren op stoom en een lastige service van Céline Keijzers maakte 9-13. Dankzij onder andere een geweldige servicereeks van Celia Diemkoudré werd de Sliedrechtse voorsprong vergroot. VC Sneek naderde in de eindfase tot 20-24, maar het was Nienke de Waard die met een driemeteraanval de set in koelen bloede afmaakte (20-25).

In de tweede set waren het de Sliedrechtse vrouwen die met 6-9 aan de leiding gingen. Een service die via de netband op de grond belandde bracht de stand op 7-12 in het voordeel van Sliedrecht Sport. Een sterke serviceserie van VC Sneek speelster Fenna Zeinstra bracht de score nog op 14-16, maar het was uiteindelijk Sliedrecht Sport die zeven punten op een rij scoorde en verder uitliep naar 14-23. Carlijn Jans bracht met haar service VC Sneek nog tot 22-24, maar een slimme bal van Diemkoudré die via het Sneekse blok uit belandde scoorde 22-25.

VC Sneek vocht zich terug in de wedstrijd en pakte direct een ruime 14-2 voorsprong. De ploeg van Petra Groenland was op stoom en Sliedrecht Sport maakte teveel fouten wat resulteerde in een 17-5 stand. Een ace van Zeinstra was het slotakkoord van de derde doorgang (25-14).

Ook de beginfase van vierde set werd gedomineerd door de ploeg uit het Noorden die goed uit de startblokken kwam (6-2). De stand werd echter snel gelijkgetrokken (7-7) en op 10-12 sloeg het team van Van Wezel een klein gaatje. Alweer was het Zeinstra die met haar goede service VC Sneek terugbracht in de wedstrijd. De Friese ploeg scoorde de belangrijke punten in de eindfase en een harde klap van Klaske Sikkes maakte een einde aan de set (25-20).

De beslissende doorgang werd een spannende strijd tussen beide teams en ging behoorlijk gelijk op. Het was uiteindelijk Anniek Siebring die het verlossende punt scoorde voor VC Sneek en een einde aan de wedstrijd maakte (15-12).

Aanvoerder Fenna Zeinstra na afloop van de wedstrijd: ‘Het liep in het begin niet echt lekker en we vochten voornamelijk tegen onszelf. Uiteindelijk gingen we vrijuit serveren, maakte Sliedrecht Sport fouten in de pass en kwamen we terug in de wedstrijd.’

Bron: Foto Overkleeft

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×