De reguliere competitie van de eredivisie is voorbij. Zes teams hebben zich na de 18 speelrondes geplaatst voor de play-offs, ook wel bekend als de kampioenspoule. SV Land Taurus sloeg in de laatste ronde toe met een 3-1 overwinning op VoCASA en Zaanstad plaatste zich ook door te winnen van Coniche Zwolle. Abiant Lycurgus, de regerend landskampioen, gaat als nummer 1 de kampioenspoule in.

In Houten stond er zaterdagavond een belangrijke wedstrijd op het programma. Een directe strijd tussen SV Land Taurus en VoCASA om een plek in de play-offs. De Kruisboog in Houten zat bomvol voor de kraker in de laatste ronde van de reguliere competitie. Ook was er aardig wat publiek uit Nijmegen aanwezig, want het ging echt ergens om. Een overwinning zorgde voor handhaving in de eredivisie en een plaats in de kampioenspoule. Een nederlaag: strijden tegen degradatie.

De eerste set werd zenuwslopend spannend. Dat het echt ergens om ging was goed terug te zien in het spel, er lag veel druk op de ploegen en dat zorgde af en toe voor slordigheidjes en onnodige fouten. Na een lange, intensieve strijd eindigde de eerste set in een 29-27 overwinning voor de thuisploeg. Dat bleek een mentale klap voor VoCASA. In de tweede set was Taurus duidelijk de baas en kwam amper in de problemen.

Spanning terug

Zonder al te veel diepe inspanning en met een goede aanval werd het 25-20 voor de ploeg van trainer Erik Gras en daarmee kwam de kampioenspoule erg dichtbij. Maar VoCASA, dit seizoen debutant in de eredivisie, liet het hoofd niet hangen en gaf alles in de derde set. De laatste kans op direct lijfsbehoud moest gepakt worden en dat lukte mede dankzij uitblinker Bas van Bemmelen, de oud-international scoorde 17 punten. Het werd 24-26 en daarmee was de spanning volledig terug in Houten.

SV Land Taurus herpakte zich in de vierde set, mede dankzij het goede spel van invaller Timo Noordhoek die goed was voor maar liefst 21 punten. Het thuispubliek zat niet lang meer in spanning, want Taurus liet zien stabieler te zijn en meer te variëren.

Het werd 25-21 en daarmee was de felbegeerde plek in de kampioenspoule een feit voor de bekerwinnaar van 2018, SV Land Taurus. Voor VoCASA wacht nu de strijd om lijfsbehoud in de degradatiepoule. VoCASA neemt het in de degradatiepoule op tegen Advisie/SSS en Coniche Zwolle. Het Talentteam sloot het seizoen af met een mooie, knappe 3-2 overwinning op Sliedrecht Sport. De jonge ploeg doet alleen mee aan de reguliere competitie en is nu klaar.