Talent Dagmar Boom: “Wat Manon Flier heeft gepresteerd, dat wil ik ook”

Talent Dagmar Boom: “Wat Manon Flier heeft gepresteerd, dat wil ik ook”

De Kampioenspoule is in volle gang en binnenkort weten we welke twee teams gaan strijden in de ‘best of five serie’ om het landskampioenschap. Hoogste tijd dus om de grootste talenten van ieder team uit te lichten. Ze vertellen over hun persoonlijke ambities voor dit seizoen, de prestaties tot nu toe, hun rol in de kleedkamer en nog veel meer. Vandaag geven we het woord aan Dagmar Boom, passer/loper van Eurosped uit Vroomshoop.

Dagmars grote voorbeeld

“Omdat al snel duidelijk werd dat voetbal nou niet echt mijn ding was, nam mijn vader mij een keer mee naar een volleybalwedstrijd van de Oranje Dames. Ik zag toen voor het eerst Manon Flier spelen.” Dagmar Boom is dan net acht jaar en de speelster van Oranje maakt grote indruk op haar: “Vanaf dat moment wilde ik ook volleyballen! Mijn vader heeft me toen meteen aangemeld bij ActiveRooy in Venray.”

Manon is nog steeds het grote voorbeeld voor Dagmar: “Ik heb een grote foto aan de muur hangen waar ik samen met haar op sta. Wat Manon Flier heeft gepresteerd en wat zij heeft meegemaakt, dat wil ik ook!”

Eredivisie-debuut in Arnhem

Na ActiveRooy is Dagmar bij Set Up Meerlo gaan spelen en kon daar de Summa volleybalschool gaan volgen. Via Peelpush dames 2 kwam ze uiteindelijk bij het Talentteam op Papendal terecht. Dagmar: “Ik maakte met het Talentteam mijn eredivisie-debuut en dat uitgerekend tegen Peelpush. Gelukkig wonnen we, heel speciaal.”

Na drie jaar op Papendal te hebben gezeten, waarvan twee jaar spelend in het Talentteam, maakt ze vanaf dit seizoen deel uit van Team Eurosped uit Vroomshoop. “Ik kon meteen al in de eerste competitiewedstrijd van het seizoen mijn debuut maken. In Apeldoorn wonnen we met 0-3 van Alterno. Dat was een heel fijn gevoel!” 

In het Vroomshoopse team speelt ze op de passer/loper positie. “Ik heb op bijna alle posities weleens gespeeld. In meisjes B en A speelde ik op de middenpositie. Bij Jong Oranje heb ik op het EK U19 in Albanië als libero gespeeld. Dat ging ook best wel goed. Door een foute dubbele wissel heb ik bij het Talentteam zelfs een keer moeten invallen als spelverdeler. Dat was wel héél apart”, vertelt ze lachend. “Maar op dit moment vind ik de passer/loper positie toch wel het prettigst, vooral omdat je dan ook echt punten kunt maken.”

Team Eurosped

Dagmar heeft het in Vroomshoop naar haar zin. “In de reguliere competitie ging het heel erg goed, en we zijn daarin als tweede geëindigd. In de Kampioenspoule hebben we een iets mindere start gemaakt, maar er zit weer een stijgende lijn in. Uiteraard willen we graag de finale halen.”

Ook als het team wat minder draait, probeert Dagmar toch positief te blijven. “Een van mijn sterke punten is dat ik veel energie heb en dit ook goed op anderen kan overbrengen. Door op bepaalde momenten net iets meer te juichen, geef je het team ook wat extra energie.”

Ze beseft ook dat al die energie haar soms wel eens in de weg zit. “Ik kan af en toe veel te uitbundig reageren als ik het bijvoorbeeld niet eens ben met een beslissing van de scheidsrechter.”

Dagmar is een van de talenten van de jonge ploeg van trainer/coach Jan Berendsen. Ze vindt het moeilijk om zichzelf zo te zien. “Ik kan nog heel veel leren. Bijvoorbeeld mijn blockpositie. Ik leer elke dag nog bij en probeer zoveel mogelijk tot me te nemen.” Zelf ziet ze Annick Meijers en Indy Baijens van het Talentteam en Rik van Solkema van Draisma Dynamo als grote talenten. “Ze zijn op hun jonge leeftijd al heel belangrijk voor hun team dit seizoen.”

Ambitieuze ambities

Wat haar eigen ambities betreft, daarover is Dagmar duidelijk: “Ik mocht mee met het nationale team naar het toernooi in Montreux en heb daar ook mijn debuut gemaakt. Heel gaaf om mee te maken en dat smaakt absoluut naar meer! Maar eerst zou ik graag nog eens naar een mooie club in het buitenland willen.” Ze kijkt naar de foto van Manon Flier: “En vervolgens alles eruit halen wat erin zit; dat is al van jongs af aan mijn ultieme droom…”

Dagmar Boom
Foto: Ewald Reinders

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×