Talent Eline Geerdink hoopt nog lang van vaste waarde te zijn

Talent Eline Geerdink hoopt nog lang van vaste waarde te zijn

Waar negen andere eredivisieclubs strijden in de kampioenspoule of de degradatiepoule, zit het eredivisieseizoen er voor de Talentteams op. Een mooi moment om terug te blikken op hun prestatie in de reguliere competitie en vooruit te kijken naar de toekomst. We geven het woord aan Eline Geerdink, middenblokkeerder van Talenteam Papendal Dames.

Zou je je allereerst even willen voorstellen?

''Hoi, mijn naam is Eline Geerdink. Ik ben achttien jaar en kom uit Ootmarsum. Mijn positie is middenblokkeerder en dit is altijd al mijn positie geweest. Ik ben begonnen met volleyballen bij Set-up’65. Op mijn zestiende ben ik 'verhuisd' naar Sportcentrum Papendal, waar ik net mijn laatste seizoen heb gedraaid met het Talentteam.''

Hoe ging het dit seizoen?

"Zoals te zien is aan de eindstand, een zevende plek, niet helemaal zoals we graag hadden gewild, maar dit betekent dat er veel ruimte is voor verbetering. De tweede seizoenshelft zaten er zelfs al meer betere wedstrijden bij."

Wat waren jouw persoonlijke ambities dit seizoen?

"Naast persoonlijk, fysiek, technisch en mentaal hoopte ik weer extra stappen te zetten richting mijn focus om ook te leren belangrijk te zijn voor de teamprestatie!"

Wat zijn je sterke punten?

"Enthousiast zijn bij een gescoord punt... van het Talentteam uiteraard! En er worden nogal veel punten per wedstrijd gescoord. Dus enthousiasme alom!"

Wat zijn je zwakke punten?

"Enthousiast zijn bij een punt is emotie, maar soms blijf ik te veel in de sombere emotie hangen wanneer het even niet lekker loopt. Daarnaast blijft verdedigen een uitdaging."

Wat is het grappigste moment dat je meemaakte bij je club? 

"Er gebeuren doordeweeks veel lachwekkende momenten op de training. Naast het samen zijn in de zaal, wonen we ook samen in het sportershotel op Papendal. Hier krijgen we dan o.a. ook de post binnen per kamer. Het volgende gebeurde er: Een teamgenoot moest nog even haar post pakken. Normaal doe je een brievenbus open met een sleuteltje. Dat heeft een reden, want zo kan niet iedereen bij je persoonlijke post. Toch kan je wel proberen je brievenbus leeg te halen als je het sleuteltje niet bij de hand heb. Uiteindelijk moest er massageolie aan te pas komen om de hand van mijn teamgenoot, die dus vast was komen te zitten, te bevrijden. Hier hebben we lange tijd om dubbel gelegen."

Wat is je hoogtepunt tot zover bij je huidige club? 

"Wat ik me nog kan heugen is dat ik tegen Sneek twee achtereenvolgende killblocks scoorde. Wanneer je de tegenstander dan hoorbaar ziet balen voelt dat extra goed! Naast het seizoen met het Talentteam voelde de tweede plaats op het WEVZA 8-landentoernooi in Spanje ook erg goed."

Wat zijn je favoriete tegenstanders?

"Bij Apollo in Borne spelen is super! Goede sfeer en de club is heel erg gemoedelijk."

Welke wedstrijd zou je nog weleens een keer willen overspelen en waarom? 

"De uitwedstrijd tegen Zwolle. Dit was onze eerste wedstrijd van het seizoen en na een zomer doortrainen wil je als ‘jonkies’ de eredivisie direct een visitekaartje afgeven. Dat lukt bijna. We verloren de wedstrijd met 3-1. De vierde set verloren we met 26-24, dus spannend was het in ieder geval wel!"

Wat hoop jij in je carrière nog te realiseren?  

"Ik wil het beste uit mijzelf halen en wil nog lange tijd van vaste waarde zijn in de Nederlandse eredivisie."

Foto: Rudy Biekart

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×