Zaterdag 28 mei wordt in Emmeloord het Nationaal Gesloten Jeugd Kampioenschap gespeeld (NGJK). De beste competitieteams uit de vier regio’s zullen strijden om de nationale titel. Om dit te vieren, hebben we vier bijzondere 'Team in de Spotlight' specials. Daarin stellen we uiteraard een aantal teams aan je voor die in actie komen op het NGJK. De regio Oost vaardigt hiervoor af:

V.C.V. Varsseveld, 1e plaats CMV-kampioenschappen Oost
Dynamo Apeldoorn, 2e plaats CMV-kampioenschappen Oost
Alterno Apeldoorn, kampioen Topklasse C jongens
Orion Doetinchem, kampioen Topklasse B jongens
Pegasus Nijmegen, kampioen Topklasse A jongens
Rivo Rijssen, kampioen Topklasse C meiden
V.C.V. Varsseveld, kampioen Topklasse B meiden
Dynamo Tubbergen, kampioen Topklasse C meiden

Vandaag maak je kennis met enkele van deze teams:

Vcv Cmv6

V.C.V. Varsseveld CMV6 - BAMBUCHAAA! 
BAMBUCHAAA! Met deze yell beginnen wij altijd onze trainingen en wedstrijden. Wij komen uit in de Topklasse niveau 6 en zijn direct de eerste helft van het seizoen kampioen geworden. De tweede helft hadden we het wat lastiger en uiteindelijk behaalden de meiden een derde plek in de Topklasse. Ondanks een blessure en een vakantieganger tijdens de regiokampioenschappen zijn we met dit team regiokampioen geworden!

Op de foto zien jullie de vijf bloedfanatieke, gezellige meiden. Er ontbreekt een speelster, want het team is met zes speelsters. Om het team  in vogelvlucht te leren kennen een paar weetjes over het team:

● de speelsters uit dit team zijn zeer leergierig, dit blijkt wel uit feit dat ze een gedeelte van het seizoen 3x in de week trainden en ook nog naar de regiotraining gingen dus 4x per week!

● de meiden zijn soms best hard tegen elkaar tijdens de wedstrijd en trainingen, echter accepteren ze dit en maakt het iedere speler alleen maar beter!

● ze naast het volleybal ook vriendinnen zijn en dus samen van veel leuke dingen genieten. 

De laatste 2 punten willen we ook terug laten komen op de gesloten club! Fanatisme en genieten is een super combi is, dus op naar de .......!

Dynamo Apeldoorn Cmv6 2

Dynamo Apeldoorn CMV6 – Lets go YELLOW
Het was genieten bij de voorronde van de NGJK. Op basis van de einduitslag in de winnaarspoule mochten de nummers 1 en 2 zich inschrijven voor de regiofinale (voorronde NGJK). Onze regiofinale was op 28 april in Barneveld. De 12 teams werden verdeeld over vier poules van drie teams, waarbij iedere poulewedstrijd bestond uit twee sets. De nummers 1 van alle poules gingen gelijk door naar de 1/4 finales, en de nummers 2 en 3 moesten nog een kruisfinale spelen. Gelukkig wonnen we de eerste twee wedstrijden met 2-0 en gingen we naar de 1/4 finale.

In deze kwartfinale speelden we tegen de winnaar van de tussenronde (Webton Hengelo). Door de 2-0 overwinning mochten we in de halve finale tegen 'kampioen' Alterno meisjes D1 spelen. Helaas konden we in de eerste set door een serie van 9 punten niet meer winnen. Vanaf het eerste fluitsignaal in de tweede set ging het veel beter en speelden we als een team. Met mooie aanvalsacties en slimme tikballen genoten we van ieder punt. De spanning was voelbaar, maar met 2-1 winst plaatsten we ons de (dag)finale en voor de landelijke finale van de NGJK. Dolblij en helemaal 'kapot' (door de energie die de wedstrijden hadden gekost) begonnen we -na een korte pauze- aan de finale tegen VCV uit Varsseveld.

In de finale bleek de tegenstander net iets beter en we verloren nipt met 2-0. Wel kregen we een prachtige medaille (voor de tweede plaats) en nog veel leuker is dat we op zaterdag 28 mei deel mogen nemen aan de finale van de NGJK. Daar gaan we zeker samen van genieten!

Het strijdplan voor 28 mei: Gaan voor elke bal, maar vooral ook heel veel plezier hebben en genieten van het feit dat we op je NGJK mogen staan!

Geschreven en beleefd door de speelsters van SV Dynamo Apeldoorn N6.1 (An, Carlijn, Fleur, Mirthe, Sanne en Verike) en de coaches (Carleyn en René).

Rivo Rijssen Mc1

Rivo Rijssen MC1 - ‘Hey choupa’
Wij, Rivo Rijssen meisjes C1, hebben een ontzettend mooi en leerzaam seizoen gehad in de Topklasse. We begonnen erg goed en wonnen alles tot de wedstrijd tegen de Krekkers.

Onze wedstrijden tegen de Krekkers zijn altijd erg spannend en daarom waren we erg zenuwachtig. De druk lag deze wedstrijd bij de tegenstander want als ze deze wedstrijd niet wonnen hadden ze nog weinig kans op het kampioenschap, dus ook zij waren erg gespannen. We begonnen de wedstrijd niet goed en kwamen er eigenlijk verder ook niet meer lekker in wat resulteerde in ons eerste competitieverlies.

Na het verlies tegen de Krekkers ging onze knop om. We hadden één week geen wedstrijd, maar die week daarna stond DeVoKo op het programma. DeVoKo heeft een sterk team maar deze wedstrijd wilden we niet verliezen! We begonnen erg sterk en gaven alles, met als gevolg een 4-0 winst. Na weer een paar mooie en gewonnen wedstrijden kwamen de Krekkers bij ons in de Reggehal. We wilden per sé deze wedstrijd winnen en vochten hard, uiteindelijk gingen de Krekkers met nul punten naar huis. Vanaf nu hadden we nog vier wedstrijden te gaan waarvan we de eerste twee wonnen en we kampioen konden worden bij de wedstrijd tegen DeVoKo. Voor deze uitwedstrijd in Denekamp was veel publiek meegekomen uit Rijssen om ons aan te moedigen. Drie sets was voldoende om kampioen te worden en gelukkig werden deze sets gepakt. We hebben ons doel bereikt: kampioen van de topklasse!

Hoe gaaf zou het zijn om naast kampioen van de topklasse ook eerste te worden op het Nederlandse kampioenschap? We gaan er dan ook echt alles aan doen om onze droom waar te maken en Nederlands kampioen te worden. De komende weken gaan we dan ook hard trainen en zeker niet opgeven. Ons team is heel hecht, we kennen elkaar goed en buiten volleybal gaan we ook met elkaar om. Wij zijn een team dat nooit opgeeft en daarom hebben we voor in het veld gekozen voor de yell ‘lets go’. Buiten het veld hebben we de yell ‘hey choupa’. Deze yell hebben wij een keer bedacht toen we ver moesten rijden, het heeft geen betekenis.

Vcv Mb1

V.C.V. Varsseveld MB1
In de Hoofdklasse eindigden we gelijk met Tornado Geesteren, maar Tornado werd kampioen door een beter setgemiddelde. Als tweede plaatsten we ons voor de Topklasse van regio Oost. Hierin gingen we voortvarend van start door de kampioen van de andere Hoofdklasse, Rivo Rijssen, gelijk te verslaan met 3-1. Een complete off-day bij Dynamo Tubbergen zorgde ervoor dat de competitie lang spannend bleef. Uiteindelijk werden we in de laatste wedstrijd kampioen tegen Dynamo Tubbergen. Belangrijkste concurrent Tornado Geesteren werd op afstand gehouden.

Als voorbereiding hebben we een toernooi in Duitsland Ludinghausen gespeeld tegen teams uit Duitsland, Polen en Zweden en werd er ook hier een eerste plaats gehaald. Onze doelstelling voor het NGJK is een podium plek!

 

Dynamo Tubbergen Ma1

Dynamo Tubbergen MA1 - ‘Hey Chicka!’
23 april stond al een tijdje dik omcirkeld in onze agenda's want dan wilden we graag de prijs waar we het hele seizoen keihard voor hebben gewerkt ...het kampioenschap van de Topklasse!

Na ongeslagen kampioen te zijn geworden van de Hoofdklasse streden we met vijf teams om het kampioenschap van regio Oost. De eerste drie wedstrijden wonnen we met 4-0 van respectievelijk Apollo Borne, Lutheria en Pegasus Nijmegen. Daarna moesten we 2x aantreden tegen - de op dat moment nummer 1  - Rivo Rijssen meisjes A1. In Rijssen speelden we een geweldige wedstrijd en daar werd de basis gelegd voor de hoofdprijs. Met 3-1 werd gewonnen in het hol van de leeuw. De week erop kwamen we Rivo weer tegen maar konden we het niveau niet halen van de eerste wedstrijd. Toch konden we met 3-1 winst van het veld gaan. Weer een stap dichterbij het einddoel. We werden door Pegasus in eigen huis weer met beide benen op de grond gezet. We zakten door de ondergrens en we mochten blij zijn dat we nog met 3-2 winst de wedstrijd op onze naam konden schrijven.

Ondanks dat Rivo op de tweede plaats eindigde hadden we toch de meeste moeite met Set Up '65 uit Ootmarsum. Er werd - in een marathonpartij - geknokt voor elk punt en deze wedstrijd was pure promotie voor het jeugdvolleybal. Knokkend, ploeterend en met de wil om te winnen stapten we ook deze keer weer als winnaar van het veld (3-2). Maar wat moesten we diep gaan in deze partij. Al met al hadden we weer een aantal punten gemorst en hadden we nog steeds niet de eerste plaats in handen. We kregen gelukkig op tijd weer de "schwung" te pakken en in de daarop volgende twee wedstrijden werd een duidelijke en klinkende 4-0 neergezet tegen Lutheria en Apollo. Eindelijk stonden we nu eerste. Met vijf punten voorsprong op Rivo konden we aan onze laatste wedstrijd beginnen. Één set moest er nog gewonnen worden van ... Set Up '65.

De koppies stonden deze zaterdagmorgen strak. Dit moest onze dag worden! We kwamen uitstekend uit de startblokken. Passend en verdedigend was het dik voor elkaar, Ruth zette de lijnen weer goed uit waardoor we het aanvallend goed konden afmaken. Alleen serverend lieten we aanvankelijk nog een paar steken vallen, maar dat hadden we halverwege de set ook onder controle. We kwamen niet in gevaar en de eerste set konden we al snel binnen halen (25-13). Het was ons gelukt en de vreugdedans was al net zo goed als de eerste set. De daarop volgende sets kon iedereen weer zijn steentje bijdragen, want we wilden nu ook laten zien dat we de kampioen waren. De spanning was weg en het niveau werd over het geheel gezien wat minder, maar dat maakte niemand wat uit. Met 25-18, 25-23 en 25-23 stond er een mooie 4-0 op het wedstrijdformulier. Het feest kon beginnen! De meiden, coach en assistent-coachjes :) namen trots de vele felicitaties, kado’s en bloemen in ontvangst. En dat het werd gevierd spreekt voor zich.

Ruth Eppink, Marell Pol, Elles Bossink, Sophie Mensink, Nienke van Benthem, Kim Veldhuis, Birthe Oosterhuis, Lynn Oude Booijink en Lieke Mensink ... een stel geweldige meiden - die samen met trainer/coach Raymond Keemers - dit seizoen met enorm veel inzet, plezier en enthousiasme de terechte kampioen zijn geworden van de Topklasse van regio Oost.

Ons strijdplan voor 28 mei: het strijdplan zal niet anders zijn dan het hele seizoen. We zullen met enorm veel plezier en strijd proberen zo hoog mogelijk te eindigen.

Bijdrage van Raymond Keemers, trainer/coach Dynamo Tubbergen MA1

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn